Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Informațiile care ar trebui furnizate sunt greutatea metalului prețios și greutatea pietrelor montate. Aceste informații sunt importante pentru ca consumatorii să poată face alegeri în cunoștință de cauză.
ANPC a constatat că, în prezent, informațiile furnizate consumatorilor sunt incomplete. De exemplu, în cazul vânzării „la gram”, prețul final include și greutatea pietrelor, ceea ce poate duce la supraestimare costului metalului prețios.
ANPC consideră că ordinul propus este necesar pentru a proteja drepturile consumatorilor și pentru a asigura o informare corectă a acestora.
Ordinul ar trebui să fie supus procedurii de notificare prevăzute de Directiva (UE) 2015/1535.
Textul de lege propus de ANPC
”Art. 1. Prezentul ordin stabileşte modalitatea de informare a consumatorilor cu privire la cantitatea de metal prețios achiziționată la momentul cumpărării unui obiect confecționat din metal prețios care prezintă montate pietre decorative.
Art. 2. În cazul în care prețul obiectelor comercializate este stabilit în funcție de cantitatea de metal prețios (grame), pentru obiectele confecționate din metale prețioase care au montate pietre, operatorul economic informează consumatorii prin menționarea pe eticheta acestora a informațiilor referitoare la greutatea metalului prețios și la greutatea pietrei/ pietrelor montate, diferențiat.
Art. 3. Prevederile art. 2 nu se aplică în cazul comercializării obiectelor din metale prețioase care prezintă montate pietre, al căror preț este stabilit de operatorul economic pentru fiecare obiect din metal prețios în parte, în funcție de modelul și complexitatea confecționării acestuia, corelat și cu documentele care atestă achiziția efectuată de către operatorul economic”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...