Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Ar trebui să vedem măsuri de restructurare a activității, care să scoată aceste companii pe profit. La CFR marfă, de exemplu, această companie a înghițit, numai în ultimul deceniu, subvenții de aproape 10 miliarde de lei, a declarat Adrian Negrescu, subliniind că, numai anul trecut, întreprinderea a avut ”pierderi de circa 354 milioane de lei, cele mai mari din ultimul deceniu. Aceste companii se duc, din păcate, în pierderi și acumulează din ce în ce mai multe pierderi. Pierderile la nivelul companiilor de stat se ridică undeva la 6 miliarde de lei pe an.
Nu poți trăi la nesfârșit cu o astfel de situație. Iar din punctul meu de vedere, disponibilizările nu sunt, neapărat, soluția de reformă. Ar trebui angajați niște manageri competenți, niște consilii de administrație, care să genereze planuri de relansare economică. Scopul nu este să închizi aceste companii. Scopul este să repui în activitate economică aceste companii, să producă profit pentru statul român și pentru noi, pentru contribuabili, să aducă bani la buget”, a apreciat analistul la Antena3.
Îmi este teamă, a continuat el, că, la noi, ”lucrurile se judecă mai simplu: dăm oameni afară și spunem că am făcut restructurări. Dar nu așa se fac lucrurile. Și sper ca planurile de restructurare pe care le așteptăm de ani de zile la aceste companii - și nu este vorba doar de CFR Marfă sau de Tarom -, mai sunt o grămadă de alte companii. La Ministerul Economiei, spre exemplu, 50% dintre companiile controlate de această instituție sunt în insolvență. Cam aceasta este situația în sectorul acesta public. Trebuie oameni competenți angajați în aceste instituții, oameni care să vină cu soluții pentru salvarea companiilor, nu pentru închiderea lor”, a subliniat Adrian Negrescu.
Citește și Adrian Negrescu: Vom mânca mai puțin și mai prost
Între timp, s-a anunțat că pensia se poate recalcula chiar și pentru cei care aleg să își continue activitatea și după ce au ieșit la pensie. Astfel cei care doresc să și se recalculeze pensiile trebuie să depună o cerere pentru acest lucru astfel că vor fi luate în calcul și noile contribuții plătite, în continuare.
Așadar, cei care realizează stagiu de cotizare și după vârstă de pensionare beneficiază de acest drept, conform art.107 din Legea pensiilor.
Potrivit Legii nr.263/2010 "Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia (...)".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...