Urmărește dezbaterea live

Se discută RENUNŢAREA la tichetele pentru vaccinare. Rafila: Nu au viitor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă
Ministrul Sănătăţii a anunţat că s-ar putea renunţa la acordarea de tichete de masă pentru cei care se vaccinează anti-Covid.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat luni că în perioada următoare s-ar putea lua în discuţie renunţarea la tichetele pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă împotriva noului coronavirus. El a spus că problema nu este legată de bani.

"Problema nu este a bugetului. Există buget pentru acordarea lor. Au fost un element de stimulare. (...) Era vorba despre un element care să stimuleze vaccinarea. (...) Nu cred că în momentul de faţă acest tichete mai au un viitor, mai degrabă pentru că discutăm despre un mecanism care a fost pus pentru stimularea vaccinării, care, din păcate, nu a funcţionat în mod deosebit", a susţinut ministrul într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă se poate renunţa la tichete, Alexandru Rafila a răspuns: "În perioada următoare vom discuta despre această posibilitate. Eu cred că ne vaccinăm ca să ne protejăm sănătatea, nu ca să luăm tichete".

 

Citeşte şi: Alexandru Rafila: NU putem aplica niciun fel de măsuri de relaxare. Când scăpăm de mască

 

„Nu putem aplica niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă. ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Ministrul a declarat, luni, într-o conferință de presă, că decesele au un trend descendent. După ce zilele trecute au fost peste 100 de decese pe zi sau chiar aproape 200, luni sunt raportate 64.

Potrivit ministrului, evoluția numărului de persoane care sunt la ATI are o stabilizare, o creștere ușoară.

„De asta vă spuneam că nu putem să aplicăm niciun fel de măsuri de relaxare în acest moment, decât când acest indicator al gradului de ocupare a secțiilor de terapie intensivă începe să scadă în mod susținut. Rămâne să discutăm cu colegii de la Institutul Național de Sănătate Publică, cu alți specialiști, încât să putem să definim exact parametrii după care să putem să luăm decizii în consecință în ceea ce privește reluarea diferitelor tipuri de activități sau renunțarea la unele dintre restricții”, a spus, în cadrul conferinţei de presă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul a vorbit şi despre eventualitatea renunţării la mască: "Eu cred că asta ar fi prima măsură, dar nu în spațiile închise, pentru că vine primăvara, lumea iese din case. Nu vreau să mă hazardez, să fac pronosticuri, dar cred că aceasta ar putea să fie o măsură luată după ce vedem că lucrurile reintră în normal în ceea ce privește îmbolnăvirile și scăderea este consistentă."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel