”De regulă, companiile bugetează un consum tehnic tehnologic, unde intră inclusiv mai multe date”, spus minitrul, amintind că el însuși a pățit-o cu o factură foarte mare. Dar, a adăugat el,”asta nu e furt, asta este așa, o înșelătorie, pentru că se folosesc de banii tăi. Eu zic așa, o șmecherie. De ce nu e furt și este înșelătorie? Pentru că în cazul unei înșelătorii, îți dă banii înapoi”, a explicat ministrul.
Potrivit spuselor sale, așa cum sunt făcute în România, ”facturile sunt foarte greoi de citit. Nu toți își dau seama ce înseamnă toate datele, care sunt foarte multe. ANRE-ul a stabilit un cadru de facturare care trebuie să cuprindă toate informațiile și dacă nu ești familiarizat cu factura, nu îți poți da seama despre ce este vorba”, a adăugat Virgil Popescu.
În ceea ce privește legea consumatorului vulnerabil, Virgil Popescu a anunțat că actul normativ este deja gata, a fost citit în Guvern, a primit aviz favorbil din partea Ministerului Energiei și, probabil, după buget, va ajunge și în Parlament. ”Eu vă pot spune principiul după care a fost elaborată legea, nu vă pot da exact cifre”, a spus Virgil Popescu rugat să ofere detalii despre respectivul act normativ.
Citește și Combinație BOMBĂ: tăieri și reformă! Cîțu: Rămâne cum am stabilit!
”Consumatorii români care au un anumit plafon de venituri și care se încadrează în acel plafon de venituri, vor primi subvenție pentru energie electrică, pentru energie termică, pentru gaze, pentru lemne. Legea este generală, nu este numai pentru energie electrică. Vor primi bani, probabil prin interviul agențiilor de pretații sociale pentru a-și putea plăti facturile”, a explicat ministrul Energiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BET continuă tendința...
O companie americană închide în...
Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...
Dolarul s-a apreciat luni în...
Musk anunţă că lansează un...
Banca Națională a României a...
Liberalizarea prețului la...
Guvernul României ia măsurile...
Guvernul lansează aplicația...
Dobânzile pe piața interbancară...
AUR depășește 40% în intenția...
Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...
Statul ar urma să încaseze...
România a evitat până acum...
⦁ Românii aleg des produse...
BNS cere partidelor politice să...
NEVERSEA SRL, organizatorul...
Banca Națională a României...
China nu poate accepta o...
Programul Casa Verde...