Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Însă se oare se poate muri din cauza unei "supradoze" de zahăr?
În 2016, în preajma Halloween-ului și a distribuției de dulciuri, Societatea Americană de Chimie (ACS) a efectuat un calcul care poate părea surprinzător: doza de zahăr care trebuie consumată pentru a fi în pericol de a muri. Mai exact, ei au studiat doza care trebuie consumată pentru a avea 50% șanse de a deceda.
ACS a calculat un consum de 13,5 g de zahăr pe kilogram corp. Astfel, rezultă 1488 g de zahăr pentru o persoană de 50 kg, 1934,5 g pentru o persoană de 65 kg și 2381 g pentru o persoană de 80 kg.
Acestea sunt doze pe care este puțin probabil ca o persoană să le poată consuma rapid. Pentru a înțelege proporțiile, o linguriță conține 5 g de zahăr. Chiar și un pachet întreg de căpșuni conține "doar" 161,7 g de zahăr!
Pe de altă parte, ANSES (Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Mediului și Sănătății Ocupaționale din Franța) recomandă să nu se depășească 100 g de zahăr (procesat sau nu) pe zi și nici mai mult de o băutură îndulcită. Cantitatea de suc este mică deoarece zaharurile din lichide sunt absorbite mai repede de către organism. Aceste recomandări sunt legate de rolul zahărului, în cazul în care este prezent în cantități excesive în organism și care au efecte precum creșterea în greutate, obezitate, diabet de tip 2, boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer.
Riscul de a mânca prea mult zahăr nu este moartea subită, ci efectele pe termen lung asupra organismului nostru.
Efect NEȘTIUT al dulciurilor. Descoperire ce pune serios pe gânduri
Oamenii de știință americani de la Universitățile din Georgia și California de Sud au efectuat o serie de experimente și au descoperit consecințele neașteptate ale consumului de dulciuri și băuturi zaharoase.
Într-un studiu publicat în două reviste de specialitate, Translational Psychiatry și ScienceDaily, cercetătorii de peste Ocean atrag atenția că un consum exagerat de băuturi cu zahăr și dulciuri afectează capacitatea de învățare la copii și provoacă probleme de memorie odată cu trecerea anilor.
Pe parcursul studiului, experții au observat că șobolanilor cărora le-a fost administrată apă îndulcită la o vârstă fragedă au mai multe șanse să sufere de probleme de memorie. Din cauza consumului de băuturi zaharoase la rozătoarele de laborator, s-a modificat compoziția bacteriilor intestinale, ceea ce a afectat negativ funcționarea creierului.
Oamenii de știință au precizat că micuții cu vârste cuprinse între patru și șase ani nu trebuie să consume mai mult de 19 grame de zahăr pe zi, de la șapte la 10 ani - cel mult 24 de grame, iar de la 11 ani în sus - nu mai mult de 30 de grame. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...