Se propune INTERZICEREA creșterii animalelor pentru carne. Adrian Chesnoiu: O aberaţie!
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Adrian Chesnoiu - ministrul Agriculturii.  Foto: Crișan Andreescu
Adrian Chesnoiu - ministrul Agriculturii. Foto: Crișan Andreescu
EXCLUSIV
Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii, a fost invitat la interviurile DCNews/DCBusiness.

Întrebat de o eventuală penurie a alimentelor ministrul Adrian Chesnoiu a spus că: ”România este departe de definiția de penurie de alimente. Europa nu are de ce să își facă griji din punctul de vedere al alimentelor” și a punctat că: ”Pe noi singurul lucru care ne preocupă este să nu apară perturbări în fluxul de aprovizionare cu alimente a populației, atât”.

Adrian Chesnoiu a subliniat faptul că din păcate agricultura este victima deciziilor politice iar știința nu a mai fost ascultată, făcând referire la modul în care sunt gestionate politicile agricole ale UE.

Ministrul a vorbit de o cerință a Comisiei Europene care cere” să tăiem cu 50% utilizarea fertilizanților sau a pesticidelor în toate statele membre, ceea ce este un principiu incorect”. Chesnoiu a explicat că în timp ce România folosește foarte puțini fertilizanți alte state din UE folosesc cu mult peste media europeană, iar acest lucru ar înseamna ca productivitatea fermierilor români să scadă foarte mult și vor deveni nesustenabili.

Grânele ucrainene, amenințare pentru fermierii români? Chesnoiu: Unele temeri sunt justificate, altele nu

Oficialul a spus că: ”Propunerea României a fost să se stabilească media, sau punctul de referință al utilizării de fertilizatori și îngrășăminte la nivel european, iar statele care utilizează peste această medie să reducă din agricultură aceste substanțe chimice”.

Adrian Chesnoiu a povestit că a auzit diverse propuneri năstrușnice la Bruxelles, printre care se numără și interzicerea creșterii animalelor pentru carne cât și discuțiile pe tema poluării cu gaz de către vacile din ferme, teorii care însă nu au niciun suport științific: ”Însă acum, cu ocazia războiului din Ucraina acest tip de discuție a dispărut”, a punctat oficialul.

VIDEO:

Ministrul a spus că vocea specialiștilor trebuie să primeze și nu cea a politicienilor în domeniul agriculturii, altfel pot fi luate tot felul de decizii aberante: ”De foarte multe ori se întâmplă ca la nivel european să se ia decizii care nu au legătură cu realitatea din teren”, a spus Chesnoiu și a dat exemplu o situație care a avut loc în urmă cu câteva zile: ”Comisia Europeană cerea raportarea în mod obligatoriu a 200 de date statistice iar statele care nu ar raporta aceste informații ar fi riscat să piardă finanțările pe agricultură. Acest lucru nu se va întâmpla deoarece România a reușit să blocheze propunerea și reducerea indicatorilor statistici la 100 cât și o perioadă de tranziție în care să se poată armoniza sistemul la noile cerințe”.

Ministerul Agriculturii are la ora actuală un grup de lucru care pune a punct digitizarea sistemului astfel ca datele statistice să fie ușor de colectat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reguli stricte pentru recuperatorii de credite

În urma adoptării OUG 15/2024, debitorii care au...

Premier Energy debutează pe Bursa de Valori București

Bursa de Valori Bucureşti găzduieşte marţi deschiderea...

Seceta își spune cuvântul: Prețul grâului a explodat

Totul este pe dos! Unde este nevoie de umiditate este...

Ambițiile producătorului de încălțări ”uzate” Golden Goose

Brandul italian al pantofilor de lux vrea să pășească...

Află cum cântarele industriale fac diferența în afacerea ta

Cântarele industriale reprezintă o componentă esențială...

Tensiuni în coaliţie pe seama majorării salariului minim

Decizia Executivului de majorare a salariului minim pe...

Cum vrea România să atragă turişti din China

România se promovează la ITB China pentru a atrage...

Cursul BNR. Leul începe săptămâna fără o direcție anume

Banca Națională a României a anunțat valoarea leului...

Acțiunile europene au crescut ușor la început de săptămână

Acțiunile europene au închis luni în ușoară creștere,...


pixel