Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
"Este vorba despre întregul sistem de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în sensul că pot fi publicate doar cifrele care ţin de nivelul de salarizare, dar organigrama şi numele celor care ocupă anumite funcţii şi au anumite salarii ţin de siguranţa naţională, este secret de serviciu. Cred că multe servicii secrete externe ar da foarte mulţi bani ca să afle organigrama de la MApN sau de la MAI sau de la un serviciu secret românesc. Aşadar, nu este vorba despre secretizare, ci de a nu încălca o lege care ţine de siguranţa naţională", a răspuns Marcel Vela unei întrebări a presei.
El a refuzat să comenteze afirmaţii ale unor social-democraţi care susţin că prin astfel de măsuri se încearcă o secretizare a pensiilor speciale. "Daţi-mi voie ca în acest moment deosebit (învestirea în funcţia de prefect de Timiş a liberalei Liliana Oneţ, n.r.) să nu comentez ceea ce spune PSD", a mai afirmat ministrul Marcel Vela.
Citește și Cât ne costă pensiile speciale. Cine sunt civilii care încasează sume uriașe
Într-o postare pe Facebook, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilecu, a scris că, ”dacă vă interesează care e scopul pentru care guvernul PNL a decis sa secretizeze salariile din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională, atunci trebuie să aflați că, de fapt, Guvernul Orban secretizează pensiile speciale. Pensiile speciale reprezintă 85% din salariul în plata al celor aflați în activitate.
Dacă nu mai poți afla salariul, logic nu mai ai cum să afli nici cuantumul pensiilor speciale unde, oricum, este o secretomanie încat nici macar mie, ca ministru, nu mi s-au pus la dispoziție asemenea date. Menționez ca, în 2017, guvernul PSD a decis prin OUG PLAFONAREA pensiilor speciale. Asta în cazul în care nu înțelegeti de ce am fost cel mai injurat ministru de "speciali"... Ce a făcut actualul guvern? A solicitat în comisia de Muncă a parlamentului abrogarea acestei OUG, ceea ce echivalează cu creșterea pensiilor speciale de la un buget de 9 mld lei la 16 mld...., a adăugat fostul ministru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...