Adrian Negrescu, avertisment: Vor mai bate un cui în coșciugul economiei
Analistul economic Adrian...
În luna aprilie 2023, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, faţă de luna martie 2023, ca serie brută, cu 6,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,2%. În luna aprilie 2023, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna aprilie 2022, ca serie brută, cu 10,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,8%.
În perioada 1.I-30.IV.2023, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de perioada 1.I-30.IV.2022, ca serie brută, cu 12,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,9%.
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 6,4%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-8,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,1%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 10,4%.
Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile rezidenţiale (-13,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (-10,9%). Lucrările de construcţii inginereşti au crescut cu 0,4%.
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,2%, scădere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-14,2%) şi la lucrările de construcţii noi (-3,4%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 12,2%.
Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-13,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (-7,3%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 3,0%.
Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 10,8%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+43,2%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,4%) şi la lucrările de construcţii noi (+8,1%).
Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile ingineresti (+39,2%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 9,2%, respectiv cu 6,2%.
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 14,8%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+46,3%), lucrările de construcţii noi (+10,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,6%).
Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+42,4%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 7,6%, respectiv cu 4,5%.
Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 12,1%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+30,9%), lucrările de construcţii noi (+13,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+2,8%).
Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+29,6%) şi la clădirile rezidenţiale (+1,8%).
Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,8%.
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,9%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+29,2%), lucrările de construcţii noi (+13,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,2%).
Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+28,6%), clădirile rezidenţiale (+1,1%)şi la clădirile nerezidenţiale (+0,6%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Alegerile prezidențiale din acest an au adus în...
Dacă banca americană Goldman...
Ministrul Afacerilor Interne,...
BNR a transmis cursul valutar...
În urmă cu aproape cinci ani,...
Un acord comercial încheiat de...
Proiectul de act normativ a...
Banca Naţională a Ungariei a achiziţionat 14,5 tone de...
Începând cu data de 01 ianuarie...
Gigantul Nvidia urmează să...
Gaze naturale ruseşti par să ajungă în continuare în...
Această decizie reflectă o schimbare majoră de direcție...
Reindustrializarea României...
Proiectul RoPay, rezultat al...
Prețul energiei electrice pe...
Notarii publici din România vor...
Indicele CONFIDEX, cel care...
Preşedintele în funcţie şi...
Poluarea apei duce, iată, şi la...
Gradul de acoperire prin...
Sesiune de înscriere a dealerilor în Programul Rabla...
Transocean Barents, unitatea mobilă de foraj offshore...
Fiscul atrage atenția celor care obțin venituri din...
Până la 68% dintre breșele de...