De ce mediul de afaceri din România este dominat de bătrâni
- Antreprenorii români îmbătrânesc: peste două treimi...
Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut joi cu 0,93% în jurul ore 15:30, după o creștere de 1,5% în sesiunea anterioară.
Acțiunile companiilor tehnologice europene au cântărit greu pe indice, pierzând 1,8%, ca urmare a declinului acțiunilor tehnologice asiatice și a scăderii de 1,1% a Nasdaq.
Sectorul materiilor prime a scăzut cu 1,5%, deoarece prețurile cuprului au fost scăzute din cauza stocurilor mai mari și a perspectivelor pesimiste de creștere globală.
Acțiunile sectorului bancar au pierdut 1,3%, după ce al doilea cel mai mare creditor din Polonia, Pekao, a scăzut cu 4,4%, după ce a înregistrat o scădere de 19% a profitului său net din trimestrul al doilea.
Date pesimiste privind marile economii
STOXX 600 a fost volatil într-o săptămână tumultoasă, investitorii evaluând temerile legate de o potențială recesiune în SUA, pe fondul scăderii volumelor de tranzacționare și a absenței unor semnale macroeconomice clare.
Datele privind inflația din Germania sunt așteptate vineri, când piețele vor obține o imagine clară asupra celei mai mari economii europene, care se confruntă cu o posibilă recesiune.
Investitorii vor urmări, de asemenea, datele săptămânale privind cererile inițiale de șomaj din SUA, în cursul zilei de joi.
Allianz a crescut cu 1,8% după ce asigurătorul german a afișat o creștere peste așteptări a profitului net în al doilea trimestru și a declarat că este pe cale să își atingă obiectivul pentru întregul an.
Pe de altă parte, Zurich Insurance a pierdut 2,5%, în ciuda depășirii previziunilor privind profitul.
Deutsche Telekom a crescut cu 2% după ce firma de telecomunicații a raportat o creștere de 7,8% a profitului său de bază pentru al doilea trimestru, în conformitate cu consensul analiștilor.
BVB, în scădere joi
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de joi, iar rulajul se cifra la 7,04 milioane de lei (1,4 milioane de euro), după 30 de minute de la debutul tranzacţiilor.
Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii și BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, înregistrau o depreciere de 0,63%, la ora 15:55.
Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,60%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a depreciat cu 0,52% la aceeași oră.
Indicele BET-FI al SIF-urilor consemna o apreciere de 0,32%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, înregistra un recul cu 0,48%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
- Antreprenorii români îmbătrânesc: peste două treimi...
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Recolta de grâu a României ar...
Numărul beneficiarilor de pensii speciale a ajuns, în...
Capitalizarea Bursei de la...
Confederaţia patronală...
Modificările de TVA care intră...
Zeci de localități din opt...
Curtea Constituțională a...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...