Securitate cibernetică: Grupul Thales achiziționează firma australiană Tesserent

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O achiziție importantă
O achiziție importantă
Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. 

Thales a semnat un acord de achiziție a companiei australiane Tesserent pentru a-și consolida activitatea de securitate cibernetică, a anunțat grupul francez de tehnologie și apărare.

Compania australiană care numără 500 de angajați și care este prezentă inclusiv în Noua Zeelandă, a realizat o cifră de afaceri de 110 milioane de euro în 2022, colaborând cu companii și administrații din sectorul apărării în special, explică grupul într-un comunicat de presă. Pentru Thales, care a generat 1,5 miliarde de euro venituri în 2022 în domeniul securității, această achiziție va consolida această activitate în Australia unde este deja unul dintre principalii producători de apărare din țară.

„Împreună putem satisface nevoile tot mai mari ale țării noastre în acest domeniu, în special cele exprimate de guvernul australian și sectorul apărării”, a declarat, la rândul său, Kurt Hansen, CEO al Tesserent, citat în comunicatul de presă. Tesserent, care va continua să opereze sub propriul nume, „va deveni principala ofertă de securitate cibernetică a Thales în Australia și Noua Zeelandă”, potrivit grupului francez.

Odată cu această nouă achiziție, Thales își continuă politica de dezvoltare a sectorului securității cibernetice, după anunțul de anul trecut a achiziției a trei companii, spaniolă S21sec, luxemburgheză Excellium și olandeză OneWelcome. Achiziția propusă, recomandată de consiliul de administrație al lui Tesserrent, este supusă aprobării acționarilor, a Curții Federale Australiane și a aprobărilor obișnuite de reglementare, a spus el. Tranzacția ar trebui finalizată în al doilea semestru.

Citește și Tranzacție de 3,5 miliarde $ pe piața Pharma. Novartis a dat lovitura

Această achiziție va permite gigantului elvețian să își diversifice oferta în domeniul bolilor renale rare. Tranzacția ar trebui să se încheie în a doua jumătate a anului.

Gigantul farmaceutic elvețian Novartis își consolidează poziția în domeniul bolilor de rinichi prin achiziția firmei americane Chinook Therapeutics pentru o sumă de până la 3,5 miliarde de dolari (3,2 miliarde de euro). Grupul elvețian a semnat un acord, aprobat în unanimitate de consiliile de administrație ale celor două grupuri, care prevede o plată în numerar de 3,2 miliarde de dolari la închidere, plus o plată suplimentară de până la 300 de milioane de dolari, a precizat Novartis într-un comunicat. 

Prețul, echivalent cu 40 de dolari pe acțiune, reprezintă o primă de 67% față de prețul de închidere al Chinook de vineri, 9 iunie, și de 83% față de media sa pe 60 de zile, a precizat producătorul american de medicamente într-un comunicat separat. Achiziția este supusă "condițiilor obișnuite de închidere", a precizat Novartis, care speră să finalizeze tranzacția în a doua jumătate a anului. Citește mai departe AICI

Citește și Mars vrea să ajungă la afaceri globale cu îngheţată de un miliard de dolari

"Îngheţata este o piaţă de aproximativ 80 de miliarde de dolari la nivel mondial şi, până în 2030, va ajunge la aproximativ 100 de miliarde de dolari. Vedem o oportunitate reală, în mod clar în SUA, dar şi la nivel mondial", a declarat Anton Vincent cu prilejul unei conferinţe organizate la Chicago..... Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel