Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Cupa Mondială de fotbal din Qatar a făcut obiectul multor critici și apeluri la boicot, în special în Europa, din cauza costurilor ecologice, financiare și umane ale organizării competiției în acest mic emirat din Golf.
În februarie 2021, ziarul britanic The Guardian a publicat o investigație care dezvăluia că 6.500 de migranți (indieni, pakistanezi, srilankezi, bangladeshieni, nepalezi etc.) au murit în timpul construirii infrastructurii și a stadioanelor de fotbal pentru această Cupă Mondială, începând din 2010.
La rândul său, Doha a respins întotdeauna aceste cifre, avansând cifre oficiale mult mai mici, de 37 de decese în Qatar între 2010 și 2022. Cu toate acestea, într-un interviu acordat prezentatorului britanic Piers Morgan la 28 noiembrie, directorul Cupei Mondiale, Hassan al-Thawadi, a menționat o cifră mai mare decât cele oficiale anterioare, el afirmând că "un total de 400 până la 500 de migranți" ar fi murit în Qatar în această perioadă.
În realitate, Hassan al-Thawadi menține poziția oficială a Qatarului, dar o nuanțează. El face o distincție între morțile migranților în timpul construcției stadioanelor și migranții care au murit în timpul construcției altor infrastructuri. Potrivit acestuia, trei migranți au murit în timpul construcției stadioanelor de fotbal, scrie Le Figaro. Treizeci și șapte de migranți, care lucrau de asemenea pe șantierele de construcție a stadioanelor, au murit de asemenea, dar în afara orelor de lucru. "Am fost întotdeauna transparenți în această privință", a spus el, înainte de a adăuga că cifrele de "400 sau 500 de migranți" care au murit corespund numărului total de decese în timpul construcției tuturor infrastructurilor (hoteluri, drumuri, restaurante etc.) necesare pentru a găzdui Cupa Mondială.
Potrivit directorului turneului, între 2010 și 2022, Qatar și-a modificat legislația muncii în parteneriat cu sindicatele germane și elvețiene pentru a îmbunătăți standardele de sănătate și siguranță pentru lucrătorii migranți. "Cred că nevoia de reformă era necesară. Aceste reforme nu au fost făcute doar pentru că a trebuit să organizăm Cupa Mondială, ci au fost îmbunătățiri pe care trebuia să le facem chiar înainte de Cupa Mondială din 2010", a spus el, adăugând că Cupa Mondială a fost un "catalizator pentru a accelera aceste reforme".
Întrebat despre jucătorii care doresc să poarte brățări în sprijinul persoanelor LGBT în timpul meciurilor, Hassan al-Thawadi a declarat că acest tip de mobilizare "îl deranjează pentru că este îndreptat împotriva Qatarului, chiar dacă, pe de altă parte, nu l-a deranjat faptul că europenii fac acest tip de acțiuni în Europa", adăugând că "toată lumea poate veni cu cultura sa în Qatar pentru a face schimb cu toate culturile în timpul Cupei Mondiale, cu respect reciproc". El a declarat că "homosexualii sunt bineveniți ca oricine altcineva în Qatar pentru a vizita țara și pentru a trăi acolo", dar că "afișarea publică" nu face parte din cultura țării.
Hassan al-Thawadi a justificat această poziție prin contrastul dintre valorile occidentale, despre care se spune că sunt în primul rând "axate pe drepturile individuale", și valorile lumii arabe și ale Orientului Mijlociu, despre care se spune că sunt în primul rând "axate pe valorile religioase". În opinia sa, în ciuda acestei "opoziții" de valori, această Cupă Mondială dovedește că "putem găsi o cale de a coexista".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...