Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Acțiunile mondiale au scăzut luni, consolidându-și câștigurile după ce săptămâna trecută au atins un maxim al ultimelor 14 luni, în timp ce investitorii așteaptă să vadă ce va spune președintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell, în fața comisiilor de speciale din Congresul SUA, în condițiile în care piețele rămân dominate de pariurile privind politica monetară.
Indicele extins al MSCI al acțiunilor globale a rămas stabil, piețele de pe Wall Street fiind închise pentru sărbătoarea de 19 iunie. În Europa, indicele Stoxx 600 a pierdut 0,5% la începutul tranzacțiilor. După o săptămână în care piața bursieră a aplaudat decizia Fed de a nu majora ratele în luna iunie, Powell urmează să depună mărturie în fața Congresului miercuri și joi.
Speranța că Fed va pune capăt celei mai agresive campanii de majorare a dobânzilor din ultimele decenii stimulează indicii globali ai acțiunilor dominate de megacapitalele tehnologice americane, care tind să înregistreze performanțe superioare atunci când apetitul pentru risc este stimulat de o politică monetară mai relaxată.
Miliarde de dolari au curs spre marile companii tehnologice în ultimele săptămâni, analiștii citând potențialul de creștere a productivității oferit de inteligența artificială ca fiind motivul pentru această redresare. "Inteligența artificială a dominat această revenire a acțiunilor tehnologice", a declarat Dan Cartridge, manager de portofoliu la Hawksmoor. "Dar la fel de importante sunt și așteptările legate de dobânzile de referință”, a adăugat el, avertizând că, dacă Fed rămâne fermă, "vom vedea rapid o comprimare suplimentară a evaluării".
În Europa, lira sterlină s-a tranzacționat aproape de cel mai ridicat nivel față de dolar din aprilie 2022, la 1,2814 dolari. Pariurile potrivit cărora Banca Angliei va majora în această săptămână ratele dobânzilor la un nivel maxim al ultimilor 15 ani, în condițiile în care inflația continuă să fie de peste patru ori mai mare decât ținta sa, au susținut lira sterlină.
Randamentele obligațiunilor guvernamentale britanice pe doi ani, care reflectă așteptările privind dobânzile, au crescut cu 6 puncte de bază (pb), până la aproximativ 4,94%, aproape de maximul ultimilor 15 ani atins săptămâna trecută. Randamentul obligațiunilor britanice cu scadența la 10 ani a fost de 4,4%, într-un model de curbe de randament inversate care pot precede recesiunile.
Citește și FED, decizia zilei privind rata dobânzii, după zece majorări consecutive
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...