Unele dintre magazinele brandului de frumusețe LVMH Sephora s-au redeschis luni în Rusia sub numele de Ile de Beauté, a anunțat firma rusă, aceasta fiind cea mai recent rebranding în spațiul de retail din țară, în condițiile în care firmele părăsesc țara din cauza acțiunilor Moscovei în Ucraina.
Într-un mesaj pe site-ul său, Ile de Beauté a mulțumit clienților care se întorc, promițând o gamă largă de mărci internaționale și a precizat că tichetele cadou achiziționate anterior vor fi în continuare valabile.
"S-au schimbat multe lucruri în timpul scurs de la ultima noastră întâlnire", a precizat compania. "Am fost nevoiți să suspendăm activitatea în magazinele noastre, dar am păstrat toate locurile de muncă și am continuat să sprijinim angajații, lucrând în paralel la reproiectarea proceselor interne ale companiei."
Zeci de comercianți cu amănuntul din occident și-au închis magazinele la începutul lunii martie și, în timp ce unii dintre ei s-au redresat complet de atunci, în spațiul de vânzare cu amănuntul de pe piața de lux, multe magazine au rămas pur și simplu închise temporar în Moscova timp de luni de zile, cu articole scoase din vitrine.
Sephora, care avea 88 de magazine în Rusia, cu 1.200 de angajați, a declarat în iulie că a fost de acord să vândă 100% din acțiunile filialei sale din Rusia directorului său general local.
Ile de Beauté este un lanț local pe care Sephora l-a cumpărat în 2016, la câțiva ani după o investiție inițială.
Lanțul de retail a început să rebranduiască magazinele din Rusia sub sigla Sephora în 2018 și era încă în acest proces atunci când pandemia globală a lovit în 2020.
Cotidianul Vedomosti a relatat luni, citând două surse, că tranzacția a fost încheiată la 7 octombrie.
Sephora nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, notează Reuters.
Citește și:
Rușii caută un nume pentru lanțul Starbuck. Ce a ieșit FOTO
Fiecare cu misiunea lui. Președintele Putin luptă împotriva unei Ucrainei care nu se lasă înfrântă, ba dimpotrivă. Iar oamenii de faceri din Rusia caută soluții pentru a salva ceea ce occidentali au lăsat în țara lor pe fondul sancțiunilor impuse de lumea civilizată pentru războiul declanșat.
Proprietarul de restaurante Anton Pinsky, care a cumpărat afacerea Starbucks din Rusia împreună cu rapperul Timati și compania Sindica, a depus trei cereri la Rospatent pentru înregistrarea unor noi nume pentru cel mai mare lanț de cafenele din lume, Starbuck, care a părăsit piața rusă pe fondul sancțiunilor impuse Moscovei.
Potrivit documentelor primite de redacția publicației economice RBK, Pinsky intenționează să înregistreze mărcile comerciale Stars Pinskiy Coffee, Stars Kanokov Coffee și Stars Coffee. Contactată de RBK, o sursă din cadrul companiei rapperului Timati a confirmat informația, dar nu a putut preciza care ar fi varianta finală.
La jumătatea lunii iulie, Anton Pinsky, fondatorul Pinskiy&Co, a declarat că afacerea Starbucks din Rusia va fi cumpărată de el, de rapperul Timati și de holdingul Sindica al senatorului Arsen Kanokov. Tranzacția include echipamente și drepturi de închiriere pentru toate spațiile cafenelelor Starbucks.
La sfârșitul lunii iulie, Timati a anunțat că el și Anton Pinsky au preluat toate activele Starbucks din Rusia. Rapperul a anunțat că unele dintre localuri se vor redeschide în luna august, fără a dezvălui însă numele viitoarelor unități, dar a precizat că "nu se așteaptă un rebranding monstruos". Citește mai mutl AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.