Septembrie 2020, cea mai CLOCOTITĂ lună din istorie! Panica e tardivă

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Record istoric de temepratură în Canada
Record istoric de temepratură în Canada
Septembrie 2020 a fost cea mai caldă lună de septembrie înregistrată vreodată în lume, atrage atenția serviciul european Copernicus privind încălzirea climatică, apreciind că sunt mari șanse ca 2020 să detroneze anul 2016 drept cel mai fierbinte an.

În perioada cuprinsă între octombrie 2019 și septembrie 2020, temperatura medie a fost cu 1,28 de grade mai mare decât cea din era preindustrială. În condițiile în care ultimii cinci ani au fost cei mai călduroși înregistrați vreodată, cifra se apropie periculos de plafonul fixat prin Acordul de la Paris. 

Încheiat în 2015 de aproape 200 de state ale lumii care s-au angajat să reducă emisiile lor de gaze cu efect de seră, pactul vizează menținerea procesului de încălzire globală sub 1,5 grade, cel mult 2 grade Celsius, pentru a limita impactul devastator al furtunilor, secetei și a altor fenomene extreme care își face deja de cap pe glob. 

”La nivel mondial, septembrie 2020 a fost cu 0,05 grade Celsius deasupra valorilor de temperatură din septembrie 2019, considerată, până acum, cea mai călduroasă din istorie”, subliniază serviciul european. Îngrijorător este faptul că temperaturile au fost deosebit de ridicate în Siberia în perioada de referință, continuând valul de căldură început în primăvară și care a favorizat izbucnirea unor incendii spectaculoase.

Citește și  Vine IARNA! Frigul și SARS-CoV-2. Cine pe cine va învinge

La fel de anormal de ridicată a fost și temperatura aerului deasupra Oceanului Arctic în ansamblul lui, a precizat instituția, precizând că banchiza de vară în Arctica s-a topit mai mult ca niciodată. ”Acest lucru ne spune că trebuie sporite măsurile de supraveghere a acestei regiuni care se încălzește mai repede decât orice altă zonă din lume”, a comentat Carlo Buontempo, directorul serviciului european privind schimbările climatice. 

Dar Marele nord nu este singurul vizat. Astfel, America de Nord a cunoscut, în septembrie, perioade de adevărată caniculă, cu 49 de grade Celsius marcate la începutul intervalului la Los Angeles, într-o Californie răvășită de incendii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro

pixel