Serena Williams, o milionară ambițioasă. Afacerile sportivei

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
În SUA, este o voce a generației ei
În SUA, este o voce a generației ei
Serena Williams este prima sportivă care a intrat pe lista Forbes a miliardarilor autodidacți din Statele Unite, cu o avere estimată la 225 milioane de dolari. În ultimii cinci ani, această figură marcantă a tenisului mondiale, cu 23 de titluri de Grand Chelem, a investit discret în 34 de start-upuri. 

În aprilie anul curent, americanca a anunțat oficial lansarea propriului fond de investiții, Serena Ventures, care vizează finanțarea de întreprinderi. ”Doresc să mă implic plenar în acest proiect”, declara, atunci, adversara româncei Simona Halep din finala de mâine a turneului de la Wimbledon. Serena continuă să joace și să încaseze bani frumoși din partea sponsorilor ei, printre care producătorul de echipamente sport Nike sau banca JP Morgan, o face pentru a-și spori fondurile destinate unor investiții fructuoase.

Povestea surorilor Williams este demnă de un film hollywoodian: un părinte care s-a ocupat personal de educația fiicelor sale și care, în pofida cunoștințelor limitate în tenis, le-a pus racheta în mână, le-a învățat regulile de bază și, cel mai important, le-a insuflat dragostea pentru acest sport frumos și elegant. Atunci, familia ei locuia la Comptom, în California. ”Când vedeam pe stradă oameni care treceau cu AK-47, știam că e timpul să mergem acasă. Iar când se auzeau împușcături, ne trânteam la podea”, își amintește Serena.

Este determiată să strălucească

”Angajamentul lui ca părinte, perseverența lui mi-au marcat viața și cariera, atât pe teren, cât și în afara lui. M-a învățat să-mi încerc șansa, să merg pe drumul meu și să mă delimitez de ceea ce nu mă interesează”, spune Serena despre tată el, Richard Williams. ”Este determinată să strălucească în tot ceea ce face”, dezvăluia Alexis Ohanian, soțul sportivei, confondatorul companiei Reddit.

Citește și Alexis Ohanian. Cine este soțul Serenei Williams

Fondul Serena Ventures se interesează în primul rând de întreprinderile fondate de femei provenite din comunități minoritare. De altfel, 60% dintre investițiile firmei au fost direcționate spre societăți gestionate de femei sau de persoane de culoare. Peste trei sferturi dintre cele 34 de întreprinderi susținute de Serena Ventures erau la început de drum. ”O experiență care mă amuză. Nu fac pariuri. Nu sunt genul de om care își asumă riscuri, dar simt când o afacere are perspective”, declara Serena Williams.

Cine sunt sfătuitorii ei

Dar pentru a preveni orice dezastru, sportiva americană s-a înconjurat de o echipă de mentori din Silicon Valley, precum Jill Smollere de la Willia Morris Agency, care se ocupă de parteneriate sau Chris Lyons, de la Andressen Horowitz, consilider oficial, dar și un mare prieten al jucătoarei de tenis. ”Este mai devotadă decât 99% dintre oamenii de aici. De foarte multe ori îmi cere sfatul înainte de a încheia o nouă afacere”, afimră Lyons.

Dar cel mai bun îndrumător este soțul ei. ”Mă bazez foarte mult pe Alexis”, pe care l-a cunoscut în 2015. El nu era un fan al tenisului, ea nu știa nimic despre firma Reddit. Serena William este hotărâtă să investească în afaceri unde numele și brandul ei pot să schimbe cu adevărat lucrurile. Cei cei 30 de milioane de followeri pe rețelele de socializare, influlența ei este inestimabilă. ”Serena este o voce unică a generației sale, iar publicul ei depășește cu mult frontierele tenisului”, aprecia directorul general al companiei Hookit, Scott Tilton. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Bani / Foto: DCBusiness
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com

pixel