Sfârșitul PANDEMIEI. Cercetătorii britanici FAC PRAF ipoteza lui Bill Gates
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Concluziile britanicilor nu sună deloc bine
Concluziile britanicilor nu sună deloc bine
La scurt timp după ce, la începutul anului trecut, virusul SARS-CoV-2 și-a început călătoria devastatoare prin lume și când mediul științific nici măcar nu bănuia ce va urma, miliardarul american Bill Gates, fondatorul Microsoft și unul dintre cei mai mari filantropi ai lumii, declara că pandemia de COVID-19 se va încheia dacă nu la începutul anului 2022, atunci cu siguranță până în toamna anului viitor. Iată însă că un grup de oameni de știință britanici vin și fac praf această ipoteză. Nu, spun ei, va dura mult mai mulți ani.

Oamenii de știință britanici din cadrul Grupului consultativ științific pentru situații de urgență (SAGE) au stabilit un termen limită pentru pandemia de coronavirus. În opinia lor, COVID-19 va continua să reprezinte o amenințare cel puțin până în 2026. 

"SARS-CoV-2 rămâne o amenințare pentru sistemul de sănătate și va necesita un control activ prin vaccinare și monitorizarea datelor pentru cel puțin următorii cinci ani", se arată în studiul publicat pe site-ul SAGE. Experții subliniază, totodată, că acest interval ar putea crește dacă vaccinarea, controlul situației epidemiologice și măsurile de prevenire la nivel global se vor dovedi insuficient de eficiente. 

Mai mult, cercetătorii britanici menționează că ar fi de preferat, spre binele general, ca vaccinarea, cu repeluri periodice, testarea, carantinarea la domiciliu a persoanelor depistate pozitiv, etc, adică măsurile de stopare a răspândirii virusului să fie păstrate pentru următorii cinci, dacă nu chiar zece ani. 

Pe de altă parte, alt grup de oameni de știință britanici, de la Universitatea Queen Mary, au ajuns la concluzia că persoanele care suferă de alergii, inclusiv febra fânului, astm și eczeme, prezintă un un risc cu până la 40% mai mic de a contracta coronavirusul. 

Citește și Faliment, moarte sau ... baloane? De ce se tem Oprah, Musk și alți miliardari

Citește și Bill Gates, mesaj ȘOCANT: Treziți-vă până nu e prea târziu

Pentru studiul lor, specialiștii studiat date de la 16.000 de adulți britanici între mai 2020 și februarie 2021. Voluntarii au fost rugați să ofere detalii despre stilul lor de viață - alimentație, odihnă, muncă, date fizice, cum ar fi greutatea, înălțimea și diverse boli. În timpul studiului, COVID-19 a fost identificat la trei la sută dintre persoane - 446 de persoane.

O analiză detaliată a datelor a dezvăluit un mecanism de protecție: pacienții cu boli atopice, cum ar fi eczemele și dermatitele cauzate de alergeni, precum și cei cu febra fânului sau rinită au avut un risc cu 23% mai mic de a contracta coronavirusul. În plus, cei care suferă de astm au fost cu 38 de procente mai puțin susceptibili de a contracta virusul SARS-CoV-2, chiar și atunci când foloseau inhalatoare cu steroizi.

Studiul a fost realizat înainte ca variantele delta sau omicron să fie disponibile. Prin urmare, nu se știe dacă reacțiile alergice protejează împotriva noilor tulpini. Co-autorul studiului, profesorul Adrian Martino, a declarat că speră ca studiul să fie util în prevenirea coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel