Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Proiectul, care ar fi urmat să fie dezvoltat in orașul portuar Rotterdam, este un alt proiect eșuat dintr-o serie recentă în care companiile petroliere abandonează construirea fabricilor de combustibili cu emisii reduse de carbon. Rivalul BP a anunțat săptămâna trecută că suspendă două proiecte de biocombustibili în Germania și Statele Unite, relatează Reuters.
Sub conducerea lui Wael Sawan, care a preluat funcția în ianuarie 2023, Shell a renunțat și a vândut proiecte privind energia regenerabilă și hidrogenul, s-a retras de pe piețele europene și chineze de energie și a vândut rafinării pentru a se concentra pe cele mai profitabile operațiuni, în principal în domeniul petrolului și gazelor.
Acțiunile Shell au crescut cu peste 11% până acum în acest an.
În septembrie 2021, Shell a dat undă verde pentru dezvoltarea fabricii de biocombustibil din Olanda cu o capacitate 820.000 de tone pe an, care era planificată inițial să înceapă producția în 2025. Totuși, Shell vrea să continue proiectul și se așteaptă ca acesta să intre în funcțiune spre sfârșitul deceniului.
Instalația din Rotterdam ar urma să producă combustibil durabil pentru aviație și motorină regenerabilă obținută din deșeuri.
Shell a declarat că, în urma deciziei de a întrerupe construcția, "numărul contractorilor va scădea pe șantier, iar activitatea va încetini, contribuind la controlul costurilor și la optimizarea secvenței proiectului".
Analistul Joshua Stone de la UBS a declarat că pauza este în concordanță cu strategia Shell de a se concentra pe randamente.
"Întârzierile evidențiază în continuare faptul că piața biocombustibililor avansați nu este una ușoară. Marile companii petroliere au început să se implice și au constatat că este o provocare", a declarat Stone.
Shell va lua în considerare, de asemenea, o depreciere pentru proiect și va oferi detalii suplimentare în actualizarea trimestrială a tranzacțiilor sale de vineri, a declarat acesta.
"Întreruperea temporară a construcției pe șantier ne va permite să evaluăm cea mai comercială cale de urmat pentru proiect", a declarat Huibert Vigeveno, șeful Shell Downstream.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...