Se apucă din nou de treabă la Răstolița! Hidrocentrala prinde viață după 35 de ani
Guvernul dă undă verde reluării...
Factor de transformare în tehnologiile industriale
Inteligența artificială remodelează peisajul tehnologiilor industriale, un sector aflat în centrul atenției la Foire de Hanovre din această săptămână. Pentru a rămâne în fruntea inovației și pentru a stabili noi standarde, companiile trebuie să își intensifice eforturile în acest domeniu.
Siemens, hotărât să-și consolideze poziția ca jucător de top în industrie, a depus anul trecut 1.830 de cereri de brevet la Oficiul European de Brevete, devenind lider european în acest clasament. Aproximativ 25% dintre acestea sunt dedicate domeniilor de machine learning și IA.
Un lider în inovație și brevete
„Când nu avem ADN-ul necesar, cumpărăm,” a declarat Cedrik Neike, directorul Siemens Digital Industries, la Hanovre. Două zile mai târziu, compania a anunțat achiziția Dotmatics pentru 5,1 miliarde de dolari (aproximativ 4,7 miliarde de euro).
Această tranzacție vine la doar cinci luni după ce Siemens a cumpărat Altair, un important furnizor american de software de simulare a proceselor industriale, pentru 10 miliarde de dolari – una dintre cele mai mari achiziții din istoria grupului german.
„Prin achiziția Dotmatics, ne consolidăm strategic poziția în domeniul științelor vieții și creăm un portofoliu de software PLM (Product Lifecycle Management) bazat pe inteligență artificială, de prim rang,” a declarat Roland Busch, CEO-ul Siemens, într-un comunicat oficial.
Diversificare strategică
Fondată în 2005, Dotmatics are 800 de angajați și se prezintă drept un lider în software-ul științific pentru științele vieții. Tehnologiile sale bazate pe IA ajută companii precum BASF Agricultural Solutions să gestioneze și să analizeze volume uriașe de date din cercetare și dezvoltare.
Prin această nouă achiziție, Siemens își continuă diversificarea globală, extinzându-se în domeniul științelor vieții. Această strategie vine în contextul în care divizia Digital Industries, unde compania reduce în prezent aproape 6.000 de locuri de muncă, este puternic expusă industriei auto și pieței germane – considerate ambele vulnerabile la schimbările economice globale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul dă undă verde reluării...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Cursul valutar rezultat din...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...
Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...
Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...
Miercuri seară, Donald Trump a...
Reacția producătorilor auto nu...
Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...
Prețurile petrolului au scăzut...