SIF Banat Crişana a finalizat achiziţia pachetului de acţiuni Doosan IMGB
26 oct, 13:26, de  Mara Ivan
SIF Banat Crişana a finalizat achiziţia pachetului de acţiuni reprezentând 99,92% din capitalul social al Doosan IMGB SA, a anunţat luni compania.
O tranzacție finalizată
O tranzacție finalizată

Potrivit unui comunicat remis luni, în urma emiterii de către Consiliul Concurenţei a deciziei de neobiecţiune privind operaţiunea de concentrare economică realizată prin dobândirea de către SIF Banat-Crişana a controlului asupra Doosan IMGB SA, a fost finalizată tranzacţia pentru pachetul de control al companiei prin achitarea preţului integral şi realizarea transferului proprietăţii acţiunilor la Depozitarul Central.

Compania Doosan IMGB are în proprietate 540.000 metri pătraţi de teren intravilan, situat în sudul Capitalei.

"Tranzacţia prin care SIF Banat Crişana dobândeşte pachetul de control al Doosan IMGB cumulează câteva superlative. În primul rând, achiziţia a vizat cea mai mare suprafaţă de teren intravilan compact din Bucureşti - adică 540.000 metri pătraţi - contractat în ultimii 10 ani, într-o zonă în plină expansiune imobiliară, având o poziţionare perfectă pentru acest gen de exploatare. De asemenea, acordul plasează SIF Banat Crişana pe primele poziţii în topul celor mai mari deţinători de suprafeţe intravilane construibile din Capitală, completându-ne portofoliul amplu de investiţii şi deţineri imobiliare, directe sau indirecte.", a declarat Bogdan Drăgoi, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie SIF Banat Crişana.

Citește și Tranzacție de 6 miliarde dolari în Australia. Bătălie pe băuturi

Potrivit acestuia, în ciuda contextului financiar relativ instabil, marcat de incertitudine şi volatilitate ridicată, SIF Banat Crişana continuă să-şi restructureze deţinerile şi să-şi optimizeze investiţiile, vizând plasamente cu perspective, în domenii a căror evoluţie va fi, în mod cert, pozitivă. "De asemenea, urmărim activ construcţia unui portofoliu solid, adaptat şi adaptabil, care să genereze plus-valoare acţionarilor, indiferent de conjunctură.", a mai spus Bogdan Drăgoi.

Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana este persoană juridică română, constituită ca societate pe acţiuni cu capital integral privat şi funcţionează ca societate de investiţii de tip închis, cu o politică de investiţii diversificată şi este autorizată, reglementată şi supravegheată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). SIF Banat-Crişana este auto-administrată şi din martie 2018 este autorizată de ASF ca administrator de fonduri de investiţii alternative (AFIA).

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SFÂRȘITUL pandemiei? OMS ne spune ce înseamnă VACCINAREA

Responsabilii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)...

Marcel Ciolacu, anunţ sumbru pentru români, legat de salarii

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a explicat ce se poate...

Prințul Harry a spus NU! Meghan s-a întors acasă

Nu, prințul Harry este decis să nu cedeze, să nu se lase...

Burse școlare 2020-2021. Valoare. Decizie de ultimă oră

Având în vedere că, potrivit Legii nr. 38/2019, valoarea...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro