SIF Muntenia, profit net în scădere cu peste 55%
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Profitul SIF Muntenia, în scădere
Profitul SIF Muntenia, în scădere
Societatea de Investiţii Financiare Muntenia (SIF 4) a încheiat anul trecut cu un profit net în valoare de aproape 22,80 milioane de lei, cu peste 55% mai mic faţă de cel consemnat la finele lui 2017, de 51,01 milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare la 31 decembrie 2018, publicate joi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 

"SIF Muntenia a realizat la 31 decembrie 2018 un rezultat net în sumă de 95.581.419 lei, compus din 22.799.383 lei profit net şi 72.782.036 lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat - tratament contabil conform IFRS 9", se arată în document. 

Veniturile totale s-au cifrat la 56,97 milioane de lei, în creştere faţă de cele aferente anului trecut, de 41,08 milioane de lei. 

Valoarea totală a activelor din portofoliul SIF Muntenia la data de 31.12.2018 a fost de 1,348 miliarde de lei, în scădere cu 117,43 milioane de lei comparativ cu perioada similară a anului 2017, diferenţa negativă fiind cauzată în principal de căderea abruptă a cotaţiilor de piaţă înregistrate la BVB în luna decembrie 2018. Astfel, doar în luna respectivă, valoarea totală a activelor din portofoliul SIF Muntenia a scăzut, faţă de luna precedentă, cu peste 130 de milioane de lei. 

Citește și: Gabriel Biriș: Căderea bursei este doar începutul, vor fi reacții în lanț

La data de 31.12.2018, SIF Muntenia avea în portofoliu un număr de 14 societăţi, cu 12 mai puţin comparativ cu 31.12.2017. 

SIF Muntenia este o societate de investiţii de tip închis şi face plasamente diversificate în acţiuni, obligaţiuni şi alte titluri financiare. Administratorul SIF Muntenia este SAI Muntenia Invest, SIF Muntenia fiind singura societate de investiţii financiare care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract de administrare. Societatea este listată la Bursa de Valori Bucureşti, categoria I. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel