Producţia de ţiţei a României continuă să scadă
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Este vorba despre parcul Cişmigiu, un loc iubit de toţi bucureştenii, de care se leagă multe amintiri din adolescenţă sau din tinereţe, cu plimbări pe aleile sale umbroase şi conversaţii pe băncile verzi. Asta când nu sunt pline de mizeria lăsată de păsările care-şi fac veacul pe acolo şi nu sunt curăţate de către cei care ar trebui să se ocupe de administrarea parcului.
Bruscă trecerea între amintirile frumoase şi realitatea dură, dar aşa stau lucrurile. Parcul Cişmigiu arată jalnic. Aleile sunt crăpate, rădăcinile copacilor reuşit ca, de-a lungul timpului, să treacă prin asfalt, multe dintre bănci sunt şubrede fiind o adevărată provocare ca două persoane mai corpolente să se aşeze.
Cât priveşte locul de joacă, acesta pare desprins din filmele horror: aparatele de joacă scârţâie, lanţurile leagănelor sunt ruginite şi cârpite, toboganele sunt tocite, pavajul este desprins şi rupt.
Iar toate acestea se petrec peste drum de impozanta Primărie a Capitalei, practic la fereastra lui Nicuşor Dan, cel care, atunci când era un simplu activist, se "lupta" pentru binele oraşului. Dar se pare că de la fapte la vorbe e cale lungă. E mai uşor să stai pe margine, ca la meci, şi să critici, decât să faci ceva concret şi repede, nu SF-uri care se vor realiza la Sfântu' Aşteaptă.
În toamna anului trecut, Nicuşor Dan anunţa, pe Facebook, că au fost curăţate câteva statui din Cişmigiu. "Chipuri mai luminoase pentru Mihai Eminescu și Ion Creangă în Parcul Cișmigiu. Am obținut autorizația de la Ministerul Culturii pentru curățarea statuilor și am început cu clasicii literaturii române. Curățenia în parcuri merge înainte, așa cum am spus la sfârșitul lunii august", scria primarul.
Postarea sa de la acea vreme a stârnit şi un val de comentarii. Iată doar două dintre ele:
"Nicușor, dacă un primar general al unei capitale europene ajunge să prezinte spălarea a doua statui dintr-un parc ca pe un eveniment de seamă, înseamnă ca v-ați tâmpit in proporție de masă.Un eveniment edilitar important ar fi inaugurarea unui parc nou sau măcar reabilitarea completa a unuia vechi, dar, așa?Măcar sa il fi spălat primul pe Caragiale!"
"Articolul acesta este un pamflet! De ce atatea comentarii rauvoitoare?Oameni rai,fara umor...Au fost restaurate si mesele sahistilor,dar din modestie institutionala,acest amanunt nu a fost mentionat."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...