Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Nivelurile ridicate de celule T de la coronavirusurile răcelii comune pot oferi protecție împotriva COVID-19, a constatat un studiu de la Imperial College London publicat luni, iar studiul acesta este binevenit pentru crearea vaccinurilor de generația a doua.
Imunitatea împotriva COVID-19 este o imagine complexă și, deși există dovezi ale scăderii nivelului de anticorpi la șase luni după vaccinare, se crede că celulele T joacă, de asemenea, un rol vital în asigurarea protecției.
Studiul, care a început în septembrie 2020, a analizat nivelurile de celule T reactive încrucișate generate de răceli obișnuite anterioare în 52 de contacte din gospodărie a cazurilor pozitive de COVID-19 la scurt timp după expunere, pentru a vedea dacă au continuat să dezvolte infecție.
S-a constatat că cei 26 care nu au dezvoltat infecție au avut niveluri semnificativ mai mari ale acestor celule T decât persoanele care s-au infectat. Experții nu au spus cât de mult va dura protecția față de celulele T.
Originea Omicron pare să fie una foarte bizară. Experții chinezi au primele dovezi
„Am descoperit că nivelurile ridicate de celule T preexistente, create de organism atunci când sunt infectate cu alte coronavirusuri umane, cum ar fi răceala, pot proteja împotriva infecției cu COVID-19”, a spus autorul studiului Dr. Rhia Kundu.
Autorii studiului, publicat în Nature Communications, au spus că proteinele interne ale virusului SARS-CoV-2 care sunt vizate de celulele T ar putea oferi o țintă alternativă pentru producătorii de vaccinuri.
Vaccinurile actuale împotriva COVID-19 vizează proteina spike, care suferă mutații regulate, creând variante precum Omicron care scad eficacitatea vaccinurilor împotriva infecției simptomatice.
„În contrast, proteinele interne vizate de celulele T protectoare pe care le-am identificat suferă mutații în mult mai mică măsură”, a spus profesorul Ajit Lalvani, coautor al studiului.
„În consecință, ele sunt foarte conservate între diferitele variante SARS-CoV-2, inclusiv Omicron. Noile vaccinuri care includ aceste proteine interne conservate ar induce, prin urmare, răspunsuri de protecție a celulelor T care ar trebui să protejeze împotriva variantelor actuale și viitoare ale SARS-CoV-2. ."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.