Simpla răceală oferă protecție împotriva COVID-19? Experții britanici spun că da

Autor: Georgel Simionică
Data publicării:
Se știe de mai multă vreme că celulele T nu suferă prea mari mutații
Se știe de mai multă vreme că celulele T nu suferă prea mari mutații
O nouă cercetare arată rezultate încurajatoare îl legătură cu capacitatea naturală de apărare a organismului uman în fața COVID-19.

Nivelurile ridicate de celule T de la coronavirusurile răcelii comune pot oferi protecție împotriva COVID-19, a constatat un studiu de la Imperial College London publicat luni, iar studiul acesta este binevenit pentru crearea vaccinurilor de generația a doua.

Imunitatea împotriva COVID-19 este o imagine complexă și, deși există dovezi ale scăderii nivelului de anticorpi la șase luni după vaccinare, se crede că celulele T joacă, de asemenea, un rol vital în asigurarea protecției.

Studiul, care a început în septembrie 2020, a analizat nivelurile de celule T reactive încrucișate generate de răceli obișnuite anterioare în 52 de contacte din gospodărie a cazurilor pozitive de COVID-19 la scurt timp după expunere, pentru a vedea dacă au continuat să dezvolte infecție.

S-a constatat că cei 26 care nu au dezvoltat infecție au avut niveluri semnificativ mai mari ale acestor celule T decât persoanele care s-au infectat. Experții nu au spus cât de mult va dura protecția față de celulele T.

Originea Omicron pare să fie una foarte bizară. Experții chinezi au primele dovezi

„Am descoperit că nivelurile ridicate de celule T preexistente, create de organism atunci când sunt infectate cu alte coronavirusuri umane, cum ar fi răceala, pot proteja împotriva infecției cu COVID-19”, a spus autorul studiului Dr. Rhia Kundu.

Autorii studiului, publicat în Nature Communications, au spus că proteinele interne ale virusului SARS-CoV-2 care sunt vizate de celulele T ar putea oferi o țintă alternativă pentru producătorii de vaccinuri.

Vaccinurile actuale împotriva COVID-19 vizează proteina spike, care suferă mutații regulate, creând variante precum Omicron care scad eficacitatea vaccinurilor împotriva infecției simptomatice.

„În contrast, proteinele interne vizate de celulele T protectoare pe care le-am identificat suferă mutații în mult mai mică măsură”, a spus profesorul Ajit Lalvani, coautor al studiului.

„În consecință, ele sunt foarte conservate între diferitele variante SARS-CoV-2, inclusiv Omicron. Noile vaccinuri care includ aceste proteine ​​interne conservate ar induce, prin urmare, răspunsuri de protecție a celulelor T care ar trebui să protejeze împotriva variantelor actuale și viitoare ale SARS-CoV-2. ."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

De ce mediul de afaceri din România este dominat de bătrâni

- Antreprenorii români îmbătrânesc: peste două treimi...

Ilie Năstase a demonstrat tuturor că, deși este general-maior
Dragoș Anastasiu
Calcule și evaluări / FOTO: Freepik
Recoltarea cerealelor / Foto: Freepik
Bani

Care a fost cea mai mare pensie specială plătită în iunie?

Numărul beneficiarilor de pensii speciale a ajuns, în...

BVB/ FOTO: Facebook
Palatul Victoria
Pepco
De la 1 august TVA-ul se modifică
Furtuna din Caraș Severin
Judecătorie / Foto: Freepik
Kim Jong Un și Vladimir Putin
Donald Trump
La benzinărie în drum spre mare / FOTO: Frepik
Caniculă

Codul roșu de caniculă, prelungit până luni

Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...

Nișișor Dan și Alexander Van der Bellen
Audit / Foto: Freepik
CNE Cernavoda
Romsilva
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce interdicții de circulație pe șosele

Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...

Grafic
China National Nuclear Corp.
Militari / Foto: MApN
Se schimbă Codul fiscal / Foto: Freepik

pixel