Sindicatele din Sănătate reclamă că Guvernul nu respectă angajamentele
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Protest al Sindicatului Sănătatea / Foto: Facebook
Protest al Sindicatului Sănătatea / Foto: Facebook
Federația sindicală Sănătatea reclamă faptul că Guvernul a generat noi nemulțumiri în rândul personalului TESA și al personalului de suport din spitale prin reducerea măririlor salariale promise.

Proiectul de Ordonanță de Urgență, care viza creșteri salariale în domeniul Sanitar și Asistență Socială, a fost supus analizei în primă lectură de către Executiv, iar rezultatele au adus modificări neașteptate în defavoarea acestor categorii de angajați.

Cu toate că mărimea salariilor acestor categorii de salariați este deja modestă, Guvernul a decis să aducă modificări cu tentă negativă la luna de referință pentru viitoarele măsuri de creștere salarială. Această mutare pare să sublinieze o manevră politică menită să maximizeze impactul benefic al majorărilor salariale în campaniile electorale viitoare, fără a ține suficient cont de nevoile și dificultățile curente ale personalului din sistemul de sănătate.

Surprinzător sau nu, mărimea cuantumului salarial a fost redusă cu 20%, iar tranșele de creștere, planificate inițial în martie și iunie, au fost ajustate în raport cu luna decembrie 2023, spre deosebire de varianta originală care viza luna ianuarie 2024. Această subtilă schimbare a fost efectuată fără o comunicare clară către personal, ridicând semne de întrebare cu privire la intențiile reale ale Guvernului.

Reprezentanții personalului din sănătate au exprimat dezamăgirea față de această manevră aparentă și susțin că aceasta a fost doar o altă încercare de a diminua costurile și deficitul bugetar, pe seama angajaților din sănătate. Astfel de decizii pot alimenta tensiunile sociale și pot adânci problemele deja existente în sistemul de sănătate.

Personalul TESA și susținătorii lor se pregătesc pentru reacții și acțiuni în urma acestei decizii guvernamentale, subliniind încă o dată tensiunile persistente dintre personalul medical și autoritățile guvernamentale.

1. -imagine fara descriere- (430258929_886910390110297_2747545705109332411_n_44118800.jpg)

2. -imagine fara descriere- (430315898_886910396776963_5984390923044742732_n_02068100.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Biden scoate artileria grea împotriva importurilor din China

Administrația Biden a anunțat o serie de măsuri pentru a...

Belgienii se înghesuie să-și vândă aurul. Explicații

Sunt date anunțate de magazinul de vânzări online...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel