Site-urile neautorizate care promit câştiguri din investiţii folosind înşelătorii, manipulare și publicitate agresivă vor fi închise
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Decizie importantă în şedinţa de vineri a Guvernului. 

Vineri a fost adoptată, printre altele, şi o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de prevenire şi combatere a publicităţii şi a tehnicilor agresive de comunicare practicate de entităţile care nu sunt înscrise în Registrul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Actul normativ adoptat de Guvern este rezultatul unor ample consultări cu piața de capital, un proces transparent menit să creeze un mediu de investiții mai sigur și un cadru legal predictibil și clar care să contribuie la dezvoltarea durabilă a pieței locale de capital.

Noile reglementări contribuie la îndeplinirea unor obiective generale și specifice incluse în “Strategia Autorității de Supraveghere Financiară pentru dezvoltarea pieței de capital 2023-2026”, realizată împreună cu OCDE, iar îndeplinirea obiectivelor strategiei reprezintă o recomandare prioritară în procesul de aderare la această organizație internațională.

Una dintre modificările importante se referă la blocarea, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a accesului la site-urile entităților neautorizate care oferă servicii de investiții, care practică tehnici de înșelare, manipulare și publicitate agresivă. Aplicarea noilor prevederi va avea ca efect un mediu mai sigur pentru investitori și protejarea investitorilor locali.

O altă modificare se referă la o modalitate de finanțare alternativă pentru primăriile care au proiecte de dezvoltare prin intermediul pieței de capital, prin emisiunea de obligațiuni cu prospect de emisiune adresat tuturor investitorilor.
Această prevedere va dezvolta piața autohtonă de obligațiuni, va crește transparența emisiunilor de astfel de obligațiuni municipale, se va adresa unui număr mai mare de investitori, iar cetățenii vor putea investi în aceste instrumente ce finanțează proiectelor locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reorganizare la ANOFM. Posturi şi cheltuieli tăiate

Ministerul Muncii a pus în transparenţă o Hotărâre de...

China domină piaţa autovehiculelor electrice din Rusia

China deţine supremaţia la capitolul vehicule electrice...

Mii de milionari fug din China. Va fi cel mai mare exod

În căutare de noi oportunități, regimuri fiscale...

Rovinieta poate fi cumpărată și prin Ghișeul.ro

Persoanele fizice pot achiziţiona rovinieta începând de...

Charles Leclerc: De la Formula 1, la înghețată

Pilotul de Formula 1 Charles Leclerc lansează o gamă de...


pixel