Situație jenantă la Pentagon. Avioanele F-35 nu pot trage drept
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Forţele aeriene taiwaneze au ridicat de la sol duminică aparate de luptă pentru a intercepta avioane chineze
Forţele aeriene taiwaneze au ridicat de la sol duminică aparate de luptă pentru a intercepta avioane chineze
Programul de dezvoltare al avioanelor F-35 este plin de hibe. Pe lângă cele 800 de probleme ale softurilor s-a mai adăugat una, imprecizia armelor cu care avionul a fost dotat.

Firma cu care Pentagonul a încheiat contractul pentru dezvoltarea avionului de luptă F-35 este Lockheed Martin Corp. iar costul acestuia se ridică la 428 de miliarde de dolari.

Armele de 25 mm are o acuratețe inacceptabilă în a nomeri țintele de la sol iar sistemul prin care este montat de avion se crapă, spun reprezentații Pentagonului după cel mai recent test al celui mai scump sistem armat al Statelor Unite ale Americii.

Robert Behler, director în Departamentul Apărării, nu a vrut să dezvăluie dacă există noi probleme ale capabilităților de zbor ale F-35 însă biroul oficialului a comunicat că există 13 probleme de Categorie 1 care trebuie obligatoriu rectificate pentru că acestea periclitează securitatea avioanelot în timpul luptei.

Numărul deficiențelor programelor sofware descoperite în luna noiembrie se ridică la 873, conform informațiilor obținute de Bloomberg.

”Cu toate că se lucrează la corectarea deficiențelor, sunt descoperite noi probleme, astfel că totalul acestora nu scade semnificativ”, spun oficialii, citați de Bloomberg.

Bombardier strategic fără pilot. Primul în lume. Cine îl dezvoltă

Noul raport arată co problemele de securitate cibernetică nu au fost rezolvate iar pe lângă aceasta, există vulnerabilități legate de fiabilitate, a disponibilității avionului și al sistemelor de întreținere.

Evaluarea nu face însă referiri descoperirea problemelor care au aparut în runda actuală de testare în luptă, care include 64 de exerciții într-un simulator de înaltă fidelitate conceput pentru a reproduce cele mai puternice aparate de zbor rusești, chineze, nord-coreene și iraniene.

În ciuda tuturor problemelor nerezolvate în urma testelor, COngresul american continuă să finanțeze acest program și vrea accelerarea achiziționării avioanelor F-35, adăugând 11 alte aparate față de cererea inițială din 2016, totalul ajungând la 20.

Avioanele F-35 par să atragă totuși și alți clienți precum Polonia și Singapore care se adaugă Japoniei, Austriei și Marii Britanii.

Oână în septembrie anul trecut au fost livrate 490 de avioane F-35 care vor avea nevoie de o post-echipare masivă.

Biroul de testare spune că acele 490 de aeronave au fost dotate cu 6 versiuni diferite de software iar o altă versiune este pe cale de a fi terminată și care se va instala pe următoarele 1.000 de aparate de zbor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel