Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Preţurile reglementate vor fi valabile din septembrie anul acesta până în august 2023, a anunţat ministrul infrastructurii, Bojan Kumer, într-o conferinţă de presă după şedinţa cabinetului de la Ljubljana.
Preţul maxim pe kilowatt-oră va fi de 0,117 euro.
În paralel, de la 1 septembrie se vor reduce taxele pe energie.
Potrivit lui Kumar, măsurile vor reduce factura de curent a unei familii medii cu 15 până la 30%, în timp ce furnizorii vor înregistra în continuare profituri, însă mai mici.
Preţul energiei a contribuit la recordul de inflaţie din Slovenia, de 10,8% anual în iunie, calculat pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum. În mai, inflaţia fusese de 8,7%, iar în iunie anul trecut, de 1,7%, conform Oficiului statistic naţional.
Comisia Europeană a estimat joi că economia Sloveniei va creşte anul acesta cu doar 5,4%, faţă de 8,1% în 2021.
Citește și: Plafonare facturi energie. ANRE a aprobat decontarea a 916 milioane lei către furnizori
ANRE a aprobat decontarea unei sume de 916 milioane lei către furnizorii de energie.
Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat până acum decontarea de la bugetul de stat a unei sume de 916 milioane de lei către furnizorii de energie, prin mecanismul de plafonare a facturilor, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, marţi, Agerpres.
Având în vedere activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fişelor de analiză şi determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul statului prin intermediul bugetului Ministerului Energiei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.118/2021, cu modificările şi completările ulterioare, situaţia cererilor de decontare, pentru perioada noiembrie 2021 - martie 2022, se prezintă astfel: număr total societăţi care au depus cereri - 74, număr total cereri depuse - 286, număr total cereri aprobate - 152, număr total cereri neeligibile - 34.
Suma totală transmisă spre decontare către Ministerul Energiei este de 916 milioane de lei. Valoarea totală solicitată de furnizori a fost 925 milioane de lei, din care au fost considerate neeligibile plăţi de 9 milioane de lei. Diferenţa de 100 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative, solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.
"Precizăm că activitatea se desfăşoară normal, în directă colaborare cu operatorii, ajungându-se cu rezolvarea cererilor de decontare la nivelul lunii martie 2022", se mai arată în comunicat. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...