Lucrările de construcţii au urcat în iulie cu 1% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2022, în timp ce Slovenia şi România sunt statele membre cu cea mai importantă creştere, arată datele publicate miercuri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).
În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii în iulie au fost în Slovenia (17,6%), România (15,8%) şi Belgia (8,2%), singurele scăderi fiind în Finlanda (minus 5,9%), Suedia (minus 4,7%), Cehia (minus 2,2%) şi Bulgaria (minus 1,7%).
Datele Eurostat arată că în iulie, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au urcat cu 0,8% în zona euro şi cu 0,7% în Uniunea Europeană, după ce în iunie se înregistrase un declin de 1,2% în zona euro şi de 1% în UE.
În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii în iulie au fost în Ungaria (8,4%), Belgia (2,9%) şi Germania (2,6%), cele mai semnificative scăderi fiind în Slovenia (minus 6,5%), Cehia (minus 3,7%) şi Finlanda (minus 1,6%).
România a înregistrat în iulie o creştere cu 1,5% a lucrărilor de construcţii, după un avans de 2,8% luna precedentă.
De asemenea, în luna iulie 2023, volumul lucrărilor de construcţii din România a crescut faţă de luna iulie 2022 ca serie brută cu 15,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,9%.
În perioada 1.I-31.VII.2023, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de perioada 1.I-31.VII.2022, ca serie brută, cu 12,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,1%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...