Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Volkswagen AG a prezentat angajaților un plan de reducere a costurilor menit să evite închiderea fabricilor din Germania. În urma discuțiilor de miercuri de la Wolfsburg, Arne Meiswinkel, negociatorul principal al companiei, a anunțat că Volkswagen propune o reducere de 10% a salariilor și o modificare a sistemului de bonusuri. Scopul acestor măsuri este de a susține brandul VW, care se confruntă cu cererea scăzută în Europa și o competiție intensă în China.
Sindicatele avertizează că închiderea fabricilor rămâne posibilă
Atât Volkswagen, cât și liderii sindicali au subliniat că, în lipsa unui acord, închiderea unor fabrici ar putea deveni inevitabilă. „Suntem deschiși la orice discuție pentru a ne atinge obiectivele financiare,” a declarat Meiswinkel, adăugând că salariile ar rămâne „atractive” chiar și după reducerea propusă.
Daniela Cavallo, liderul sindicatului, a numit propunerile VW „un prim mic semnal” de progres, dar a avertizat că angajații sunt „alarmati” și că închiderea fabricilor nu a fost complet exclusă din planuri. Liderii sindicali au criticat de-a lungul timpului schimbările propuse de VW, mai ales în contextul unor lansări de vehicule electrice eșuate și al unor profituri scăzute.
Situația economică tensionată alimentează negocierile
Anunțul vine pe fondul unui trimestru slab pentru Volkswagen, cel mai puțin profitabil din ultimii ani. Brandul VW, cel mai afectat de reduceri, a raportat o marjă operațională de doar 2,1% în primele nouă luni ale anului. Cererea în China și competiția tot mai acerbă în Europa, unde piața nu a revenit la nivelurile pre-pandemice, au dus la o scădere a veniturilor grupului.
Sindicatul IG Metall a solicitat în trecut creșteri salariale, însă Meiswinkel a explicat că sunt necesare reduceri pentru a crește profitabilitatea mărcii VW. Negocierile continuă, următorul termen fiind stabilit pentru 21 noiembrie, iar în lipsa unui acord, greva de avertisment ar putea începe la 1 decembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...