Bursa de Valori București, între creșteri și scăderi: Ce acțiuni domină topurile
Evoluţii mixte la Bursa de...
O propunere legislativă înregistrată la Senat pentru dezbatere propune suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere până la momentul achitarii amenzii, daca aceasta nu a fost achitata în termen de 60 de zile de la sanctionare.
Potrivit expunerii de motive care însoţeşte proiectul, în România avem un nivel scazut de achitare a amenzilor rutiere. Principala problema este aceea ca unitatile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a incasa amenzile si a le transforme în venit la bugetul local.
Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale prevede că procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; numele, prenumele, domiciliul şi codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ; termenul de exercitare a căii de atac şi instanţa la care se depune plângerea.
Citește și CAUCIUCURI de vară. Tot ce trebuie să știi. Există riscuri
Mulți dintre șoferi preferă să circule cu cauciucuri allseason tot anul, fie cu cele de iarnă. Acest lucru nu este tocmai indicat, întrucât atunci când temperaturile cresc peste 7 grade Celsius, cauciucurile pot fi înlocuite, trecându-se la cele de vară. Și iată care sunt motivele.
Înainte de toate, când temperaturile cresc, anvelopele de vară oferă o siguranță superioară comparativ cu cele de iarnă. Mai ales în condiții de carosabil umed. Pe lângă faptul că performanța de frânare este mai scăzută pentru cauciucurile de iarnă atunci când carosabilul este ud, acestea se pot uza mai repede la temperaturile ridicate, vara.
În consecință, uzura fiind mai mare, cauciucurile vor necesita o înlocuire mai rapidă, atunci când se va circula cu ele pe tot parcursul anului. Mai mult decât atât, este foarte probabil, să fie nevoie și de o vizită la un service specializat pentru verificări. Tocmai de aceea, se recomandă ca schimbarea anvelopelor să se realizeze de două ori pe an, odată cu schimbarea sezonului, cât și la nevoie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...