Un grup de 60 de studenți de top ai universităților cu profil tehnic din Coreea de Sud au finalizat, la Eindhoven, prima "Future Chips Academy". Scopul este, printre altele, de a atrage ingineri străini specializați în semiconductori, la foarte mare căutare pretutindeni în lume.
Acest program de cursuri și studii de o săptămână a fost elaborat de Universitatea de Tehnologie Eindhoven în colaborare cu industria olandeză de microcipuri, inclusiv producătorii de echipamente ASML și ASM International, producătorul de cipuri NXP și Centrul Interuniversitar de Microelectronică (Imec), situat nu departe, în Belgia.
Programul evidențiază deficitul de forță de muncă din sectorul high-tech din regiunea Eindhoven, care a devenit unul dintre cele mai mari centre tehnologice din „Europa. „Scopul meu este să fac cercetări în străinătate”, a spus Dongyong Kim, 24 de ani, student la master la Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea, care speră să lucreze pentru ASML sau IBM, sau să facă un doctorat la Imec.
Potrivit agenției de dezvoltare regională Brainport, regiunea Eindhoven angajează aproximativ 80.000 de muncitori high-tech pentru o populație de 800.000 de locuitori și va crea încă 50.000 de locuri de muncă în același domeniu în următorii opt ani, dintre care jumătate vor trebui să provină din străinătate.
Programul Future Chips a fost lansat într-un moment în care guvernul olandez încearcă să reducă imigrația, în urma alegerilor în care partidele de dreapta au obținut o susținere neașteptată din partea populației cu drept de vot a țării.
Studenții străini înscriși la universitățile olandeze sunt o sursă importantă de talent, dar guvernul lucrează la planuri de a limita admiterea și de a impune predarea cursurilor în limba olandeză, nu în engleză. El elimină, de asemenea, o reducere fiscală pentru imigranții cu înaltă calificare.
Peter Wennink, CEO al ASML și Jean Schreurs, CEO al NXP Netherlands, care s-au întâlnit personal cu studenți în cadrul programului, au criticat aceste politici descrise ca dovadă a miopiei de care dau dovadă oficialii. Sunt companii de top, care au nevoie de acces la talente de top, a declarat Robert-Jan Smits, președintele Universității Tehnice din Eindhoven. Deci e foarte ciudat ce face guvernul..... Asta nu este o politică bună, de viitor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...