Soluție olandeză pentru dezvoltarea cipurilor

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik
Este vorba despre un program special ce presupune, printre altele, crearea 50.000 de locuri de muncă în următorii câțiva ani.

Un grup de 60 de studenți de top ai universităților cu profil tehnic din Coreea de Sud au finalizat, la Eindhoven, prima "Future Chips Academy". Scopul este, printre altele, de a atrage ingineri străini specializați în semiconductori, la foarte mare căutare pretutindeni în lume. 

Acest program de cursuri și studii de o săptămână a fost elaborat de Universitatea de Tehnologie Eindhoven în colaborare cu industria olandeză de microcipuri, inclusiv producătorii de echipamente ASML și ASM International, producătorul de cipuri NXP și Centrul Interuniversitar de Microelectronică (Imec), situat nu departe, în Belgia.

Programul evidențiază deficitul de forță de muncă din sectorul high-tech din regiunea Eindhoven, care a devenit unul dintre cele mai mari centre tehnologice din „Europa. „Scopul meu este să fac cercetări în străinătate”, a spus Dongyong Kim, 24 de ani, student la master la Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea, care speră să lucreze pentru ASML sau IBM, sau să facă un doctorat la Imec.

Potrivit agenției de dezvoltare regională Brainport, regiunea Eindhoven angajează aproximativ 80.000 de muncitori high-tech pentru o populație de 800.000 de locuitori și va crea încă 50.000 de locuri de muncă în același domeniu în următorii opt ani, dintre care jumătate vor trebui să provină din străinătate.

Programul Future Chips a fost lansat într-un moment în care guvernul olandez încearcă să reducă imigrația, în urma alegerilor în care partidele de dreapta au obținut o susținere neașteptată din partea populației cu drept de vot a țării. 

Studenții străini înscriși la universitățile olandeze sunt o sursă importantă de talent, dar guvernul lucrează la planuri de a limita admiterea și de a impune predarea cursurilor în limba olandeză, nu în engleză. El elimină, de asemenea, o reducere fiscală pentru imigranții cu înaltă calificare.

Peter Wennink, CEO al ASML și Jean Schreurs, CEO al NXP Netherlands, care s-au întâlnit personal cu studenți în cadrul programului, au criticat aceste politici descrise ca dovadă a miopiei de care dau dovadă oficialii. Sunt companii de top, care au nevoie de acces la talente de top, a declarat Robert-Jan Smits, președintele Universității Tehnice din Eindhoven. Deci e foarte ciudat ce face guvernul..... Asta nu este o politică bună, de viitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Trenuri / Foto: Freepik
Copii din mediul rural rareori se consideră fericiți / Foto: Oana Pavelescu
Familie în vacanță / Foto: Freepik
Foto: Oana Pavelescu
Digitalizarea în România merge foarte prost / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Exploatare / FOTO: Freepik
Rachetă / FOTO: Freepik
Scădere / FOTO: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
SUA vs. China / FOTO: Freepik
Honda
Mină de cupru / Foto: Freepik
Dolari

Dolarul își revine, lira sterlină se impune în fața euro

Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...

Foto: Freepik.com
Foto: Pexels.com
Depozit farmacie / FOTO: Freepik
Dolari și aur / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Marcel Ciolacu
Conferință la BCE / FOTO: BCE

BCE nu mai are timp de pauze, este constrânsă să acționeze

Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...

Ședință de guvern / Foto: gov.ro
Foto: Freepik.com
Bani / FOTO: Freepik
Shein / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr
Sticlă de vin / FOTO:Freepik
Despre prosumatori
Mina Șuior
Majorarea salariilor costă

pixel