Sorin Cîmpeanu: Ne dorim deschiderea şcolilor
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ministerul Educaţiei îşi doreşte redeschiderea şcolilor nu numai pentru intrarea în normalitate, ci şi pentru a se putea recupera din pierderile generate de predarea online, a declarat joi ministrul Sorin Cîmpeanu.

"Din punctul de vedere al Ministerului Educaţiei lucrurile sunt foarte clare: ne dorim deschiderea şcolilor. Ne dorim deschiderea şcolilor nu numai pentru intrarea în normalitate, ci şi pentru a putea recupera din pierderile generate de predarea online", a precizat el, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Joi este programată la Palatul Cotroceni o şedinţă de lucru a preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Florin Cîţu, miniştrii Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol. Surse politice au precizat că discuţia vizează o posibilă redeschidere a şcolilor în semestrul al II-lea, care începe pe data de 8 februarie.

BNR. Veste BUNĂ pentru toți românii

"Nu poţi să recuperezi pierderile generate de online tot în online. Ai nevoie de şcoli deschise, ai nevoie de implicarea fiecărui cadru didactic în acţiuni remediale. Noi am identificat resursele de finanţare, avem nevoie de implicarea fiecărui cadru didactic şi de o bună înţelegere între cadre didactice, elevi şi părinţi. Nu dorim şi nu vrem să ne depăşim limitele de compentenţă ale educaţiei. Vor veni (la reuniunea de la Cotroceni - n.r.) colegii responsabili din Ministerul Sănătăţii, cei din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi cei responsabili de campania de vaccinare", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă Ministerul Educaţiei este gata să înceapă şcoala pe data de 8 februarie în cazul în care situaţia epidemiologică o va permite, Cîmpeanu a răspuns: "Din punctul de vedere al sistemului de educaţie, cu siguranţă da. Vom folosi toată această perioadă pentru a verifica în ce măsură sunt pregătite şcolile din România din toate perspectivele pentru că, chiar dacă se va reuşi ceea ce ne dorim cu toţii, vor trebui respectate măsurile de distanţare fizică şi protecţie asigurată elevilor şi cadrelor didactice". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel