Sorin Minea (Romalimenta): Oamenii consumă din ce în ce mai puțină carne

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vitrină cu carne
Vitrină cu carne
EXCLUSIV
Sorin Minea, preşedintele Federației Romalimenta, care grupeaza majoritatea asociatiilor și patronatelor din industria alimentară, alaturi de mari firme procesatoare, autohtone șimultinaționale Romalimenta, invitatul săptămânii la emisiunea "Totul despre bani", a vorbit despre evoluția industriei alimentare în România sar și din Europa.

Șeful Romalimenta spune că la ora actuală pare o situație destul de dificilă pentru industria alimentară în Europa, iar schimbările în comportamentul consumatorilor par să fie un factor major. Pandemia a schimbat modul în care oamenii cumpără și consumă alimente. Reducerea consumului de carne și produse de origine animală pare să fie un trend evident în această perioadă.

Minea a mai spus pentru DCBusiness că majorarea prețurilor la materiile prime și la utilități, fără o creștere proporțională a veniturilor consumatorilor, pare să fi dus la o schimbare în opțiunile de cumpărare. Mulți aleg produse mai ieftine și de calitate mai slabă pentru a face față presiunii financiare.

Specialistul spune că să susții că industria alimentară din România a avut probleme specifice, mai ales în ceea ce privește carnea de porc, evidențiază un context specific al acestei țări în industria alimentară. Desigur, în contextul european, carnea de porc și alte produse de origine animală au înregistrat scăderi semnificative în consum.

Reprezentantul industriei alimentarea a mai arătat că birocrația și dificultatea în accesarea ajutorului guvernamental pot agrava situația pentru industria alimentară. Dacă spui că programele de susținere au fost insuficiente sau au ajuns prea târziu pentru a face o diferență semnificativă, aceasta arată o problemă sistemică în gestionarea și răspunsul la aceste crize.

Pe de altă parte, Minea a mai spus că este interesant de observat că, în această perioadă dificilă, consumul de carne de pasăre a crescut, fiind mai accesibil și mai ușor de consumat.

Acest context pune sub semnul întrebării multe aspecte ale industriei alimentare și a comportamentului consumatorilor, reflectând o schimbare profundă în preferințele și obiceiurile de cumpărare.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF
Sursa foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock
Grecia

Atenţionare de călătorie: Risc ridicat de incendii în Grecia

Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...

Dolari / FOTO: Freepik
Pexels.com
Ilie Bolojan / Foto: gov.ro

pixel