Sorin Minea (Romalimenta): Oamenii consumă din ce în ce mai puțină carne

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vitrină cu carne
Vitrină cu carne
EXCLUSIV
Sorin Minea, preşedintele Federației Romalimenta, care grupeaza majoritatea asociatiilor și patronatelor din industria alimentară, alaturi de mari firme procesatoare, autohtone șimultinaționale Romalimenta, invitatul săptămânii la emisiunea "Totul despre bani", a vorbit despre evoluția industriei alimentare în România sar și din Europa.

Șeful Romalimenta spune că la ora actuală pare o situație destul de dificilă pentru industria alimentară în Europa, iar schimbările în comportamentul consumatorilor par să fie un factor major. Pandemia a schimbat modul în care oamenii cumpără și consumă alimente. Reducerea consumului de carne și produse de origine animală pare să fie un trend evident în această perioadă.

Minea a mai spus pentru DCBusiness că majorarea prețurilor la materiile prime și la utilități, fără o creștere proporțională a veniturilor consumatorilor, pare să fi dus la o schimbare în opțiunile de cumpărare. Mulți aleg produse mai ieftine și de calitate mai slabă pentru a face față presiunii financiare.

Specialistul spune că să susții că industria alimentară din România a avut probleme specifice, mai ales în ceea ce privește carnea de porc, evidențiază un context specific al acestei țări în industria alimentară. Desigur, în contextul european, carnea de porc și alte produse de origine animală au înregistrat scăderi semnificative în consum.

Reprezentantul industriei alimentarea a mai arătat că birocrația și dificultatea în accesarea ajutorului guvernamental pot agrava situația pentru industria alimentară. Dacă spui că programele de susținere au fost insuficiente sau au ajuns prea târziu pentru a face o diferență semnificativă, aceasta arată o problemă sistemică în gestionarea și răspunsul la aceste crize.

Pe de altă parte, Minea a mai spus că este interesant de observat că, în această perioadă dificilă, consumul de carne de pasăre a crescut, fiind mai accesibil și mai ușor de consumat.

Acest context pune sub semnul întrebării multe aspecte ale industriei alimentare și a comportamentului consumatorilor, reflectând o schimbare profundă în preferințele și obiceiurile de cumpărare.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Premierul Marcel Ciolacu / FOTO: Gov.ro

România în Schengen. Declaraţiile premierului Ciolacu

Marcel Ciolacu a făcut declaraţii, la începutul şedinţei...

Samsung / sursa foto: Flickr.com / Open Grid Scheduler
SEAP nu va funcționa
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Poștaș
OMV
Palatul CEC
Rezerva Federală / FOTO: Wikipedia
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
Aur și alte metale prețioase
Banca Centrală Europeană / Foto: BCE / Flickr
Bună dimineața!

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi, newsletter-ul nostru aduce în prim-plan cele mai...

Montare de panouri solare / Foto: Freepik
Cartierul de afaceri din Moscova / Foto: Freepik
Aplicațiile Meta, nu funcționează
Un pescar aruncă năvodul în mare / Foto: Freepik
Vladimir Putin și Bashar al Assad
Casa de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu
Prețurile alimentelor
Vehicul Wolfhound
Bursa de Valori București
Contor pentru energie electrică
FBI îndeamnă posesorii de telefoane Apple sau Android să nu mai trimită SMS-uri

Avertismentul FBI: Nu mai trimiteți SMS-uri

FBI a lansat un avertisment recent pentru utilizatorii...

Foto: Pexels.com

pixel