PNL primește șase ministere, inclusiv Energia și Fondurile Europene
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan,...
Contracţia, mai accentuată decât se aşteptau analiştii - 16,6% - vine după o scădere de 5,2% în primul trimestru din 2020, provocând cea mai severă recesiune înregistrată vreodată de economia spaniolă.
Din 15 martie, autorităţile de la Madrid au introdus unele dintre cele mai dure măsuri de izolare din Europa pentru a stopa răspândirea pandemiei. Ca urmare, consumul privat a fost unul dintre principalii factori care au afectat evoluţia economiei în perioada aprilie-iunie 2020, alături de exporturi.
În ritm anual, PIB-ul Spaniei a scăzut cu 22,1%, în trimestrul doi din 2020, după un declin de 4,1% în primele trei luni din acest an. A patra economia a zonei euro înregistrase până în primul trimestru 24 de trimestre de creştere consecutivă şi începuse să se redreseze deplin după criza financiară din 2008.
Guvernul de la Madrid se aşteaptă la un declin al economiei de 9,2% în 2020, şi la o creştere de 6,8% în 2021. Scăderea din acest an va fi mai accentuată decât cea din timpul crizei cu care s-a confruntat Spania în perioada 2008-2013.
Citește și Covid-19 la copii. Ultimele cercetări încurcă socotelile
În urma deciziei Marii Britanii de a impune plasarea în carantină, începând de duminică, a cetăţenilor britanici care revin din Spania, analiştii se aşteaptă ca sectorul spaniol al turismului să se redreseze mai lent în trimestrul trei din 2020. Luna trecută, Guvernul de la Madrid a anunţat că va aloca 2,5 miliarde de euro pentru sprijinirea turismului, extinzând eforturile de protejare a sectoarelor cheie ale economiei. Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut.
Şi rata şomajului în Spania a urcat la 15,33% în trimestrul doi din 2020, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, pe fondul efectelor pandemiei şi a reducerii numărului de turişti, arată datele publicate marţi de Ministerul Muncii. În primele trei luni din acest an rata şomajului era de 14,41%. Analiştii se aşteptau ca în trimestrul doi rata şomajului să atingă 16,70%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan,...
Kelemen Hunor a subliniat că UDMR își va asuma...
Această ajustare reflectă...
Când ar putea fi adoptată o...
Poate fi un simplu joc de glezne, o încercare de...
WhatsApp continuă să-și îmbunătățească funcția de...
Ministrul Energiei a făcut bilanțului anului 2024, unul...
Decizia vine pe fondul unor controverse globale legate...
O tranzacție de peste 5...
Pe scurt, prețurile la carburanți au crescut.
Președintele ales a lansat un...
Un proiect revoluționar...
Ungaria caută o soluție pentru...
Valoarea sprijinului acordat...
Surprinzători cine sunt cei mai mari cumpărători.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o...
O descoperire istorică a fost...
Cheltuielile de apărare ale...
Întreprinderea vizată numără...
Negocieri intense pentru un plan de economii fără...
Pe ultima sută de metri!
Miliardarul american Frank McCourt intenționează o...
În multe magazine acest produs...
Grupaj de știri.
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...