"Sprijin pentru România". Elena Cristian, întrebare cheie despre program: Cum poţi acoperi scumpirile cu 125 de lei pe lună?
Autor: Mihai Ciobanu | 11 apr 2022, 20:41
Elena Cristian
Elena Cristian
Elena Cristian, analist DC Business, a vorbit despre programul "Sprijin pentru România", anunţat luni seara de către liderii coaliţiei PSD-PNL-UDMR.

Liderii coaliţiei de guvernare au organizat, luni seara, o conferinţă de presă în care au vorbit despre programul "Sprijin pentru România", un pachet de măsuri economice şi sociale. Documentul poate fi studiat aici

Elena Cristian a vorbit despre acest program într-o intervenţie la România TV.

"Sunt foarte puţine informaţii. Presa a primit o prezentare din 27 de slide-uri cu măsuri care vizează atât mediul de afaceri, cât şi populaţia săracă, definită cumva până la o limită de venit de 1.500 de lei. Toate aceste măsuri arată bine când le citeşti; sunt făcute profesionist, de către o agenţie media, sunt scrise frumos, doar că sunt neconvingătoare, cel puţin până la acest moment.

De ce spun asta? Pentru că sunt foarte multe întrebări, iar prima este 'de unde vin banii?', fiindcă doar 10% din această sumă e acoperită din fonduri europene, iar acestea nu vor finanţa niciodată vouchere pentru persoanele cu venituri reduse. De unde vor veni banii, pentru că dacă nu cresc încasările la buget, atunci înseamnă că se iau din altă parte.

Măsurile sunt îmbrăcate frumos, dar 50 de euro la două luni pentru susţinerea scumpirilor din ultimii ani ce înseamnă? 50 de euro sunt 250 de lei, adică 125 de lei pe lună. Eu nu cred că pot fi susţinute, cu această sumă, toate aceste scumpiri.

Eu aştept ordonanţa, aştept normele, aştept să văd mecanismul de implementare pentru toate aceste măsuri", a explicat Elena Cristian.

 

Ce a declarat Marcel Ciolacu

 

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că măsurile cuprinse în pachetul Sprijin pentru România beneficiază de o sumă dublă față de cea alocată pentru sprijinirea populației în timpul pandemiei.

„Avem nevoie de un plan de acțiune concret pentru a le oferi ajutor cetățenilor și pentru a pune din nou România în mișcare. Românii au rezistat în ultimii doi ani în fața pandemiei care a fost urmată de o criză energetică fără precedent. Peste toate acestea a venit și acest război. Cu toate acestea, românii au făcut mereu față provocărilor. Acum, trebuie ca și clasa politică să se ridice la nivelul cetățenilor. Trebuie să oferim un ajutor real, speranță și oportunități cetățenilor”, a spus luni seara Marcel Ciolacu,

Acesta susține că pachetul corespunde „momentului dificil în care ne aflăm”.

„Astăzi am finalizat detaliile, am stabilit ce are de făcut fiecare ministru, dar și Parlamentul, pentru ca acest plan să fie adoptat și implementat cât mai repede”, a adăugat liderul PSD.

„A venit momentul ca noi, oamenii politici, să livrăm. Programul are o valoare de 17,3 miliarde de lei, este o sumă dublă față de banii alocați pentru sprijinirea populației în timpul pandemiei și acest plan nu afectează alocările bugetare pentru investiții și pentru dezvoltarea economiei”, a mai spus Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe