"Sprijin pentru România". Elena Cristian, întrebare cheie despre program: Cum poţi acoperi scumpirile cu 125 de lei pe lună?
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Furnizorii de energie cer plata în avans. Elena Cristian a spus care e calea de urmat: Piața e în degringoladă! Statul trebuie să intervină
Furnizorii de energie cer plata în avans. Elena Cristian a spus care e calea de urmat: Piața e în degringoladă! Statul trebuie să intervină
Elena Cristian, analist DC Business, a vorbit despre programul "Sprijin pentru România", anunţat luni seara de către liderii coaliţiei PSD-PNL-UDMR.

Liderii coaliţiei de guvernare au organizat, luni seara, o conferinţă de presă în care au vorbit despre programul "Sprijin pentru România", un pachet de măsuri economice şi sociale. Documentul poate fi studiat aici

Elena Cristian a vorbit despre acest program într-o intervenţie la România TV.

"Sunt foarte puţine informaţii. Presa a primit o prezentare din 27 de slide-uri cu măsuri care vizează atât mediul de afaceri, cât şi populaţia săracă, definită cumva până la o limită de venit de 1.500 de lei. Toate aceste măsuri arată bine când le citeşti; sunt făcute profesionist, de către o agenţie media, sunt scrise frumos, doar că sunt neconvingătoare, cel puţin până la acest moment.

De ce spun asta? Pentru că sunt foarte multe întrebări, iar prima este 'de unde vin banii?', fiindcă doar 10% din această sumă e acoperită din fonduri europene, iar acestea nu vor finanţa niciodată vouchere pentru persoanele cu venituri reduse. De unde vor veni banii, pentru că dacă nu cresc încasările la buget, atunci înseamnă că se iau din altă parte.

Măsurile sunt îmbrăcate frumos, dar 50 de euro la două luni pentru susţinerea scumpirilor din ultimii ani ce înseamnă? 50 de euro sunt 250 de lei, adică 125 de lei pe lună. Eu nu cred că pot fi susţinute, cu această sumă, toate aceste scumpiri.

Eu aştept ordonanţa, aştept normele, aştept să văd mecanismul de implementare pentru toate aceste măsuri", a explicat Elena Cristian.

 

Ce a declarat Marcel Ciolacu

 

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că măsurile cuprinse în pachetul Sprijin pentru România beneficiază de o sumă dublă față de cea alocată pentru sprijinirea populației în timpul pandemiei.

„Avem nevoie de un plan de acțiune concret pentru a le oferi ajutor cetățenilor și pentru a pune din nou România în mișcare. Românii au rezistat în ultimii doi ani în fața pandemiei care a fost urmată de o criză energetică fără precedent. Peste toate acestea a venit și acest război. Cu toate acestea, românii au făcut mereu față provocărilor. Acum, trebuie ca și clasa politică să se ridice la nivelul cetățenilor. Trebuie să oferim un ajutor real, speranță și oportunități cetățenilor”, a spus luni seara Marcel Ciolacu,

Acesta susține că pachetul corespunde „momentului dificil în care ne aflăm”.

„Astăzi am finalizat detaliile, am stabilit ce are de făcut fiecare ministru, dar și Parlamentul, pentru ca acest plan să fie adoptat și implementat cât mai repede”, a adăugat liderul PSD.

„A venit momentul ca noi, oamenii politici, să livrăm. Programul are o valoare de 17,3 miliarde de lei, este o sumă dublă față de banii alocați pentru sprijinirea populației în timpul pandemiei și acest plan nu afectează alocările bugetare pentru investiții și pentru dezvoltarea economiei”, a mai spus Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel