Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
"Mâine avem ultima discuție și trimitem proiectul la avizare" la celelalte ministere implicate, a spus ministrul, potrivit căruia există deocamdată "cel puțin pe Facebook foarte multe cereri" pentru această formă de stagiu militar voluntar. Ministrul crede că acest interes este legat și de războiul din Ucraina, deoarece "oamenii simt nevoia să fie pregătiți pentru orice situație".
În ceea ce privește interesul populației pentru rezerviști, există deja "1.400 de cereri" iar acest lucru este "îmbucurător" pentru că "avem de unde alege", a adăugat Vasile Dîncu, postul de televiziune Digi24. "Eu nu cred că armata ar trebui să fie obligatorie. Nici economic nu este bine, nici practic nu este bine să o faci obligatorie”, a subliniat el, adăugând că ”sunt mulţi tineri care vor să aibă o pregătire militară, iar tendinţa se accentuează acum cu ceea ce se întâmplă în Ucraina", a declarat ministrul Apărării.
În altă ordine de idei, Dîncu, a declarat că pregătirile pentru organizarea grupului de luptă NATO din ţara noastră, care va fi condus de Franţa, se află într-un stadiu destul de avansat şi se doreşte ca până la summitul Alianţei Nord Atlantice de la Madrid din luna iunie să fie finalizată configuraţia acestuia.
Citește și Vasile Dîncu anunţă că statul vrea să recruteze 10.000 de români. Sunt salarii ca în agricultură
"Suntem într-un stadiu destul de avansat. Franţa, naţiunea cadru, este cea care face, să spunem aşa, angajamentul, este cea care invită, sigur că negociem şi noi, îi sprijinim şi noi în acest sens. Am stabilit deja în mare măsură detaliile, s-au făcut inspecţiile. Am avut inspecţiile francezilor făcute demult, pentru că ei sunt naţiune cadru şi pentru celălalt battlegroup (grup de luptă - n.r.) de la Mihail Kogălniceanu, care a venit pe filiera europeană, să spunem, a apărării. Credem că în luna viitoare, vrem ca înainte de acest summit al nostru foarte important de la Madrid (summitul NATO - n.r.), de la finalul lui iunie, să avem toată configuraţia acestui battlegroup. Deocamdată, Franţa, Olanda, Belgia, şi mai sunt şi alte ţări care s-au anunţat, dar încă nu am stabilit detaliile legate de ce tip de forţe vor aduce, de câţi oameni şi aşa mai departe. Este însă chestiunea de care se ocupă, în principal, naţiunea cadru, Franţa. Şi ei ne comunică şi comunicăm continuu că sunt pe drumul cel bun în ceea ce priveşte organizarea", a afirmat Vasile Dîncu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.