Lista UE care cuprinde activităţile sustenabile pentru investiţii este destinată să definească ceea ce este verde şi ceea ce nu este, un efort care ar putea să fie utilizat drept exemplu de guvernele din întreaga lume.
Dezastru. Fără o minune, comerțul mondial se va prăbuși
"Nu s-a ajuns la un acord. Munca va continua. O nouă reuniune a celor 28 de ambasadori este prevăzută pentru luni", a declarat un diplomat european.
Joia trecută, negociatorii Parlamentului European şi ai statelor membre UE au ajuns la un acord preliminar pentru a defini "investiţiile verzi", amânând o decizie cu privire la subiectul cel mai sensibil: energia nucleară.
Miercuri însă, la reuniunea celor 28 de state membre UE, "guvernul francez a blocat compromisul împreună cu statele din grupul de la Vişegrad (Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, n.r.), România, Bulgaria şi Marea Britanie", a afirmat eurodeputatul german Sven Giegold. Potrivit acestuia, statele menţionate au "blocat compromisul pentru că face practic imposibilă finanţarea energiei nucleare prin produse financiare durabile".
Potrivit normelor UE, europarlamentarii şi guvernele trebuie să ajungă la o soluţie de compromis cu privire la o propunere legislativă atunci când punctele lor de vedere diferă. În numele statelor membre, discuţiile sunt conduse de Finlanda, ţara care deţine presedinţia rotativă a Consiliului UE până la finele anului.
Dacă cele 28 de state membre UE vor reuşi luni să ajungă la un compromis preliminar, acesta va trebui negociat cu Parlamentul European şi Consiliul, pentru a se ajunge la un acord definitiv. Acesta acord va trebui la rândul său validat de cele 28 de state membre UE şi Parlamentul european.
Pactul ecologic european, prezentat miercuri de Comisia Europeană, stabileşte măsuri ce vor transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050, vor dinamiza economia, vor îmbunătăţi sănătatea şi calitatea vieţii cetăţenilor, vor ocroti natura şi vor garanta că nimeni nu este lăsat în urmă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Cristian...
Contribuabilii trebuie să...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...