FNGCIMM a închis programul IMM Invest, dar mai există o soluție
Cătălin Leonte, directorul...
Negociatorii comerciali ai președintelui american Donald Trump solicită Uniunii Europene reducerea unilaterală a tarifelor vamale aplicate produselor din SUA, avertizând că, în lipsa unor concesii clare, discuțiile bilaterale riscă să stagneze, iar blocul comunitar ar putea fi lovit de noi tarife „reciprocale” de 20%, potrivit unui articol publicat vineri de Financial Times.
Potrivit surselor citate, reprezentantul comercial al SUA, Jamieson Greer, se pregătește să îi transmită comisarului european pentru comerț, Maroš Šefčovič, că nota explicativă trimisă recent de Bruxelles nu răspunde așteptărilor Washingtonului.
Publicația britanică mai scrie că UE a insistat pentru stabilirea unui cadru comun de negocieri, însă pozițiile celor două părți rămân în continuare prea îndepărtate pentru un acord real.
Reuters nu a reușit să confirme independent informațiile și nici Comisia Europeană, nici Biroul Reprezentantului Comercial al SUA nu au oferit comentarii până la momentul publicării.
Contextul negocierilor este unul tensionat: începând din martie, Statele Unite au impus tarife de 25% pe automobile, oțel și aluminiu din UE, iar în aprilie au urmat taxe de 20% pe alte categorii de bunuri europene. Ulterior, Washingtonul a decis să reducă temporar acest tarif de 20%, acordând o fereastră de 90 de zile — până pe 8 iulie — pentru încheierea unui acord tarifar mai amplu.
În replică, Uniunea Europeană a suspendat planurile de a introduce tarife retaliatorii pe bunuri americane și a venit cu o propunere de eliminare totală a taxelor vamale pentru bunurile industriale de pe ambele maluri ale Atlanticului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cătălin Leonte, directorul...
Gazoductul Tuzla - Podişor,...
Alexandru Petrescu,...
Administrația Fondului pentru...
Moneda naţională s-a apreciat,...
Acțiunile europene urcă,...
Harvard dă în judecată...
DNA a descins la ANAF.
Rubla rusească atinge cel mai...
Washingtonul pune presiune pe...
ANAF a publicat calendarul...
Veşti bune despre ceea ce este...
Recunoașterea celei mai titrate ape minerale naturale...
Încă o ţară decide blocarea...
Administrația Trump lovește...
Preschimbarea permisului auto...
Dobânzile din piața monetară...