Fundația Națională pentruȘtiințe Naturale din China a elaborat un plan cincinal de cercetare pentru construirea unei nave spațiale, pe care guvernul chinez îl consideră a fi „o nevoie urgentă”. În prima etapă, oamenii de știință vor trebui să proiecteze ce tip de materiale se vor utiliza, precum și modalitatea de a construi pe orbita Pământului scrie Space News.
Nava spațială ar trebui să devină unul dintre elementele cheie ale stațiilor solare gigantice pe care China intenționează să le construiască pe orbita Pământului.
Astfel de structuri vor fi plasate pe orbită geostaționară și vor avea câțiva kilometri, atât pe lungime, cât și pe lățime. Vor acumula energie solară și o vor transmite pe Pământ sub formă de radiații cu microunde,. Nu este specificat modul în care nava va fi conectată la centralele electrice.
În paralel, Academia Chineză de Tehnologie Spațială lucrează la testarea centralei spațiale. Primele teste sunt programate pentru 2022, iar până în 2030 cantitatea de energie solară transmisă de pe orbită va trebui să fie de ordinul megawaților. Dacă planul este aprobat de guvern, China va începe să producă gigawați de electricitate pe orbită până în 2050.
Pentru a construi o centrală solară pe orbită sunt necesare peste 100 de lansări ale rachetei supraîncărcate Changzhen-9 și aproximativ 10.000 de tone de materiale.
Spre deosebire de nava spațială, proiectul centralei orbitale se află deja în faza de testare a tehnologiei de transfer de energie pe distanțe lungi. Testele sunt efectuate pe mare (probabil din motive de securitate și confidențialitate), implicând un balon special transformat și o navă pe care este montată antena de recepție. Vezi AICI proiectul centralei spațiale chineze.
Citește și: Topul ANRE al marilor companii cu cele mai multe AMENZI și RECLAMAȚII
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanţelor a...
Preşedintele Statelor Unite a...
Marele club de fotbal trece la...
Analistul economic Cristian...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Preşedintele rus a găzduit o...
Principalul producător cubanez...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...