Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Aş semnala şi hotărârea de Guvern privind vânzarea pachetului de acţiuni din capitalul social care trebuie efectuată ca urmare a obligaţiei asumate de Guvern în punerea în executare a deciziei civile 2370 din 8 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul 1442/2/2015. Acest act normativ era necesar pentru a reduce riscul rezultat din această decizie, concomitent cu analiza efectelor implicite şi de impact care derivă din diminuarea cotei de participaţie a statului român la capitalul social al OMV Petrom SA", a declarat Cărbunaru, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
În nota de fundamentare a ordonanțeid e urgență se spune că: ”Dispozițiile art. 9 din Anexa 1 a O.U.G. nr. 49/1997 privind înființarea Societății Naționale a Petrolului "Petrom" - S.A. București, aprobată cu modificări prin Legea nr. 70/1998, cu modificările și completările ulterioare, precizează în ceea ce privește vânzarea de acțiuni către salariații societății următoarele:
<Salariaţii Societăţii Naţionale a Petrolului «Petrom» - S.A. Bucureşti au dreptul să achiziţioneze acţiuni ale societăţii până la limita de 8% din capitalul social, la acelaşi preţ cu care se vor vinde acţiunile în cadrul procesului de privatizare. Cota procentuală ce urmează a fi achiziţionată de salariaţi şi momentele la care se va realiza achiziţionarea acţiunilor de către aceştia vor fi stabilite prin hotărâre a Guvernului>”.
Anchetă la OMV. Sunt luate la puricat deciziile fostului director general
În documentul citat se se mai spune că vânzarea pachetului de acţiuni se va efectua în mod direct către salariați, prin derogare de la prevederile art. 1 din O.U.G. nr. 88/1977 privind privatizarea societăţilor comerciale, şi ale art. 1 din Legea nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare.
Totodată M.E.C. (prin O.P.S.P.I.) a fost autorizat să stabilească procedurile, termenele şi condiţiile pentru vânzarea directă către salariaţii S.N.P. PETROM S.A. Bucureşti a pachetului de acţiuni prevăzut de lege.
Pentru salariaţii societăţii s-a consacrat astfel dreptul de a achiziţiona acţiuni emise de societate la acelaşi preţ cu care acestea s-au vândut în cadrul procesului de privatizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...