Statut special pentru o categorie de angajați ai statului. Vor fi asimilați polițiștilor

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor
Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor
Pădurarii vor beneficia de protecție specială din partea legii în cazurile în care sunt agresați de hoții de lemne. Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a anunțat că va fi modificată legislația privind personalul silvic astfel încât agresiunile împotriva pădurarilor vor avea același regim juridic ca și infracțiunile de ultraj împotriva polițiștilor.

”Prin acest Statut (al personalului silvic -n.r.) se prevede ca silvicultorii, pădurarii, ca să spunem în terminologia publică de percepţie, să nu mai fie puşi în situaţia în care a fost pus, de exemplu, pădurarul pe care eu l-am vizitat, împreună cu directorul general (al Romsilva - n.r.) anul trecut, la Iaşi, care a fost bătut crunt de o mafie a lemnului, în contextul în care acest pădurar, conform legii, a preluat în pază acele suprafeţe de păduri sub 30 ha,(...) şi, sigur, paza este plătită de către stat. Şi, ca să nu mai fie puşi în această situaţie, acest Statut va prevedea că silvicultorii, pădurarii vor avea un statut special şi, în momentul în care vor avea astfel de acţiuni împotriva lor, interpretarea va fi ceva în genul unor astfel de acţiuni împotriva poliţiştilor, ca să fim foarte clari şi să spunem care va fi unul dintre punctele pe care le vizăm prin modificare acestui Statul al personalului silvic”, a declarat Ioan Deneş, citat de Agerpres.

Citește și: SCANDALUL APEI CU CLOR. Ministrul Apelor: Amoniul a fost în limite normale

Totodată, ministrul a anunțat că se pregătește îmbunătățirea programului de combatere a tăierilor ilegale, SUMAL, în martie urmând să se desfășoare prima simulare privind aplicabilitatea acestuia.

”În continuare funcţionează SUMAL-ul dezvoltat cu firma privată, dar au trebuit aduse o serie de îmbunătăţiri, o serie de "închis lacăte", dacă doriţi, acolo unde s-a sesizat că erau portiţele deschise în vechea dezvoltare. În luna martie, se va face prima simulare în teren, ca să vedem cum va funcţiona această nouă dezvoltare, ca, până la sfârşitul anului 2019, acest program să poată intra în funcţie cu toate posibilităţile şi cu toate facilităţile”, a mai spus Ioan Deneş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Freepik.com
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Freepik.com
Freepik.com
Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Foto ilustrativ: Freepik.com
În magazin / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Surpriză pe piața valutară: dolarul cade, aurul urcă!

BNR a publicat vineri, 11 aprilie 2025, cursul valutar...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Donald Trump
Foto: Freepik.com

SUA şi Rusia discută, la Moscova, soarta Ucrainei

Mesagerul lui Trump la Kremlin: Steve Witkoff negociază...

Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
București / Foto: Freepik
Pensionari
Reciclare
Investitorii fug de dolar și obligațiuni americane / Foto: Freepik
Ursula von der Leyen
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Foto: Freepik.com
Donald Trump

pixel