Stimulent lunar de 2.500 de lei. Cine sunt beneficiarii

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Ionuţ Dumitru a arătat că numărul angajaţilor din sectorul public nu este mare, în comparaţie cu alte ţări din Europa, dar că procentul din PIB, consumat pentru salariile bugetarilor este prea mare.
Ionuţ Dumitru a arătat că numărul angajaţilor din sectorul public nu este mare, în comparaţie cu alte ţări din Europa, dar că procentul din PIB, consumat pentru salariile bugetarilor este prea mare.
După îndelungi tergiversări autoritățile vor acorda un stimulent lunar de 2.500 de lei pentru anumiți angajați.

Este vorba despre personalul medical şi cel auxiliar din cabinetele medicilor de familie, din laboratoarele de analize sau de imagistică, din ambulatoriile de specialitate, farmacii comunitare sau din cabinetele stomatologice care vor primi acest stimulent despre care s-a discutat îndelung.

Mai precis este vorba despre Ordinul CNAS nr. 1.192/2020 care permite acordarea stimulentului de 2.500 lei brut lunar şi pentru „personalul medical, medico-sanitar și auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistică medicală, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, furnizorii de servicii medicale aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, care au activat în timpul stării de urgență și care au avut în evidență sau sub tratament pacienți suspecți sau confirmați cu COVID-19, ori dacă personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 în urma activității desfășurate”, notează avocatnet.ro.

Bonusurile se dublează în 2020 pentru acești angajați

Se vor acorda maximum două stimulente de risc, pe perioada stării de urgenţă, unul pentru perioada 16 martie - 14 aprilie, iar celălalt pentru perioada 15 aprilie – 14 mai, indiferent de numărul de zile lucrate.

Acest ordin al preşedintelui CNAS vine ca urmare a completării cu o nouă categorie de angajaţi din sistemul sanitar a OUG 43/2020 privind acordarea unui stimulent de risc de 2.500 lei pe lună, pe perioada stării de urgenţă, pentru personalul medical care se ocupă de bolnavii cu COVID-19.

CNAS a publicat această metodologie de acordare a stimulentului abia pe 18 decembrie, deşi completarea adusă OUG 43 a fost făcută în luna iunie, prin Legea nr. 82/2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel