În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Este vorba despre personalul medical şi cel auxiliar din cabinetele medicilor de familie, din laboratoarele de analize sau de imagistică, din ambulatoriile de specialitate, farmacii comunitare sau din cabinetele stomatologice care vor primi acest stimulent despre care s-a discutat îndelung.
Mai precis este vorba despre Ordinul CNAS nr. 1.192/2020 care permite acordarea stimulentului de 2.500 lei brut lunar şi pentru „personalul medical, medico-sanitar și auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistică medicală, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, furnizorii de servicii medicale aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate, care au activat în timpul stării de urgență și care au avut în evidență sau sub tratament pacienți suspecți sau confirmați cu COVID-19, ori dacă personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 în urma activității desfășurate”, notează avocatnet.ro.
Bonusurile se dublează în 2020 pentru acești angajați
Se vor acorda maximum două stimulente de risc, pe perioada stării de urgenţă, unul pentru perioada 16 martie - 14 aprilie, iar celălalt pentru perioada 15 aprilie – 14 mai, indiferent de numărul de zile lucrate.
Acest ordin al preşedintelui CNAS vine ca urmare a completării cu o nouă categorie de angajaţi din sistemul sanitar a OUG 43/2020 privind acordarea unui stimulent de risc de 2.500 lei pe lună, pe perioada stării de urgenţă, pentru personalul medical care se ocupă de bolnavii cu COVID-19.
CNAS a publicat această metodologie de acordare a stimulentului abia pe 18 decembrie, deşi completarea adusă OUG 43 a fost făcută în luna iunie, prin Legea nr. 82/2020.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...