Vouchere sociale. Cum recuperezi cardul pierdut sau PIN-ul uitat şi ce se întâmplă cu banii din cont
Informaţii utile pentru cei care au primit carduri sociale pentru alimente. Din păcate, sunt şi situaţii în care beneficiarii programului social "Sprijin pentru România" fie pierd sau le este furat cardul, fie uită codul pin. Există, însă, soluţii la îndemâna tuturor pentru a rezolva această problemă, fără a pierde banii din cont.
Românii pot investi din nou în titluri de stat TEZAUR
Începând de luni, 7 octombrie 2024, Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR, oferind românilor posibilitatea de a investi în siguranță și de a obține dobânzi atractive pentru economiile lor.
Cu maturități de 1, 3 sau 5 ani și dobânzi anuale de 5,85%, 6,60%, respectiv 7%, programul se dovedește a fi una dintre cele mai accesibile și profitabile metode de investiție pentru persoanele fizice.
Ajutorul de încălzire. Până când se poate depune cererea pentru obținerea acestui sprijin
În perioada 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025, românii cu venituri reduse vor putea beneficia de ajutor financiar de la stat pentru încălzirea locuinței. Acest sprijin este destinat să ajute persoanele și familiile vulnerabile din punct de vedere economic să facă față costurilor ridicate ale încălzirii în sezonul rece. Cei care doresc să primească ajutorul pentru întreaga perioadă trebuie să depună cererile necesare până pe 15 octombrie 2024.
Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, în ședința din 4 octombrie 2024, să mențină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,50% pe an, în contextul evoluțiilor economice complicate de pe piața internă și internațională. Decizia vine pe fondul unei inflații volatile și al incertitudinilor generate de conflictele geopolitice și de evoluția economiei globale.
Amnistie fiscală 2024: Discriminare sau stimul fiscal?
Adoptarea Ordonanței de Urgență 107/2024 a generat reacții contradictorii, stârnind o dezbatere aprinsă între economiști, contribuabili și oficialii Ministerului Finanțelor.
Deși măsurile fiscale introduse prin această OUG par să ofere soluții pentru reducerea deficitului bugetar și stimularea conformării voluntare la plata obligațiilor fiscale, unii experți din domeniu susțin că acestea sunt, în realitate, inechitabile și discriminatorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...