Știrile dimineții. Cele mai importante informații
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
O zi minunată!
O zi minunată!

Mircea Coșea, dezamăgit de discursul lui Mugur Isărescu. Reproșurile aduse de analist

 De exemplu, nu înțeleg de ce Mugur Isărescu nu a mărit dobânda de referință mai demult ca să își protejeze inflația? Așa a luat-o cu picătura, dând posibilitatea ca piața să sară calul. De ce nu ia măsuri în legătură cu ceea ce se întâmplă?”.

Mugur Isărescu, despre creșterea ROBOR: Băncile au cam sărit calul

De mai bine de 4-5 luni, s-a decuplat ROBOR-ul, ca să mă exprim pe înțelesul dumneavoastră... Băncile au cam sărit calul! ROBOR s-a dus mai sus decât rata de politică monetară. Pentru a înțelege de ce s-a întâmplat e nevoie de 2 lucruri.

Mugur Isărescu: Vremea dobânzilor mici, negative, a fost depășită

Normele de creditare au fost întocmite de așa natură încât nu oricine se putea duce să ia un credit. Cu acest exemplu, cred, de 70.000 de dolari, 300.000 nu orice persoană cu venituri mici se putea împrumuta la aceste aceste sume. Deci, mesajul este că aceasta este o situație care va rămâne. Dorim să nu mai creștem ratele de dobândă și odată cu reducerea inflației, să înceapă să meargă ele în jos, ca acum!

Pensionare anticipată 2022. Documente necesare și pașii de urmat

Însă, cuantumul pensiei anticipate parțiale se stabilește din cuantumul pensiei pentru limita de vârstă, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat și cu numărul de luni cu care s-a redus vârstă standard de pensionare, conform tabelului nr. 2^1 din Legea 263/2010.

Argintul se pregătește să ia cu asalt piețele. Prognoza HSBC

"Credem că argintul este supravândut. Cererea industrială de argint va beneficia, în cea mai mare parte, de un sprijin semnificativ și nu va reflecta o încetinire industrială generală"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel