Știrile zilei. Legi noi, băieți deștepți și, desigur, vaccinuri anti-covid
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Merită să le citiți
Merită să le citiți

Părinții care NU au dreptul la zile libere. Lege promulgată

 În situaţia în care unul dintre părinţi îşi desfăşoară activitatea în aceste domenii, are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, în cuantum de 75% din salariul de bază/salariul de funcţie/solda de funcţie corespunzătoare unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada prevăzută.

Lege SPECIALĂ. Intră în vigoare duminică. Este importantă

În privința orelor lucrate, actul normativ prevede unele excepții de la Codul muncii. Ca atare, pescarii pot lucra cel mult 14 ore în orice interval de 24 de ore și maximum 72 de ore în orice perioadă de șapte zile, precizează Avocatnet. Oricum, durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăși 48 de ore pe săptămână, calculată la o perioadă de referinţă de cel mult 12 luni.

Punctul VULNERABIL al tuturor vaccinurilor împotriva COVID-19

Sau, și mai simplu, ei pot uita, pur și simplu, că trebuie să se prezinte la medic pentru a doua vaccinare. ”Acesta este puncul vulnerabil, punctul slab al tututor acestor vaccinuri

Caloriferele vor DUDUI în casele bucureștenilor. Dar peste mulți ani

Mai facem o investiţie în plus, tot printr-o companie a ministerului, SAPE - Societatea de Administrare a Participaţiilor Statului în Energie - cu CET Titan, care este părăsit, pentru a echilibra întregul inel al Bucureştiului. Acolo vom face o centrală nouă. 

Mașini parcate unde NU trebuie. Cum pot fi RECUPERATE

Pentru a-și recupera autoturismul, șoferii vor trebui să achite tarifele stabilite pentru operațiunile menționate,  restituirea urmând să se facă pe baza dovezilor de plată și a documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel