Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Vaccinul Covid-19 de la Pfizer Inc. și BioNTech SE a produs cel mai puternic răspuns imunitar dintre cele patru vaccinuri testate într-un studiu, care a constatat că persoanele care au primit vaccinul de la Sinopharm pot fi deosebit de susceptibile la o infecție.
Nivelurile de anticorpi protectori față de partea coronavirusului pe care SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane au variat foarte mult în fiecare dintre cele patru grupuri de vaccinuri. Concentrații "relativ scăzute" de anticorpi au fost stimulate de vaccinurile Sinopharm și Sputnik V, niveluri intermediare pentru vaccinul AstraZeneca și cele mai ridicate valori au fost ale vaccinul Pfizer-BioNTech, se arată într-un studiu publicat în revista Cell Host and Microbe.
Motivele diferențelor dintre răspunsurile imune între tipurile de vaccinuri fac obiectul unor cercetări intense. Este probabil ca acestea să includă factori precum cantitatea de ingredient activ din fiecare doză și intervalul dintre administrarea primei și celei de-a doua injecții, au declarat autorii de la Universitatea Stanford, Fundația Onom și Centrul Național pentru Boli Zoonotice din Ulaan Bataar în lucrarea publicată joi.
Variațiile în modul în care au fost administrate vaccinurile ar fi putut juca un rol în aceste rezultate. Fondului rus de investiții directe ale statului, care a susținut dezvoltarea Sputnik V și se ocupă de lansarea sa internațională susține că studiul ar fi unul eronat deoarece între administrarea vaccinului Sputnik V și măsurarea anticorpilor a trecut mai mult timp decât în cazul celorlalte vaccinuri.
Cei care au primit Sputnik V erau, de asemenea, cu 10 ani mai în vârstă decât participanții care au primit celelalte injecții, a precizat fondul de investiții.
Studiul a fost realizat în iulie în rândul a 196 de persoane complet imunizate din Mongolia, unde au fost folosite toate cele patru vaccinuri, un lucru rar. Rezultatele au sugerat că beneficiarii Sinopharm, care reprezentau 89,2% dintre adulții vaccinați din Mongolia la acel moment, precum și numărul mai mic de persoane cărora li s-au administrat vaccinurile Sputnik V sau AstraZeneca, ar putea fi susceptibili la infecții, au declarat autorii.
COVID-19. Efectului secundar al unui banal medicament, beneficii neaștepate
Vaccinuri de rapel
"Intervenții suplimentare de sănătate publică, cum ar fi doze de rapel, eventual cu tipurile de vaccin mai puternice, ar putea fi necesare pentru a controla în continuare pandemia Covid-19 în Mongolia și în întreaga lume", mai spun autorii studiului.
Studiul nu a oferit detalii despre regimurile de vaccinare utilizate, inclusiv intervalul dintre doze, care ar fi putut subestima răspunsul anticorpilor la vaccinul AstraZeneca, și nici nu a studiat răspunsul imunitar celular, a declarat Sam Fazeli, analist Bloomberg Intelligence.
Mongolia s-a confruntat cu un val estival de infecții cu coronavirus din cauza variantei alfa, au precizat cercetătorii. Niveluri ridicate de anticorpi au fost observate la toate grupurile de vaccinuri în urma unei infecții de pătrundere.
"Confruntată cu criza de sănătate publică cauzată de creșterea infecțiilor cu SARS-CoV-2 și de aprovizionarea sau distribuția limitată a celor mai eficiente vaccinuri, vaccinarea pe scară largă cu un vaccin cu eficacitate mai scăzută poate reprezenta încă o cale de scădere a infecțiilor, a spitalizărilor și a mortalității", au mai spus autorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...