SUA, ajutor "fără precedent" acordat Ucrainei. Zelenski i-a mulţumit personal lui Biden
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Volodimir Zelenski mulțumește SUA pentru "asistența fără precedent" acordată ţării sale.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat luni că apreciază „asistența fără precedent a Statelor Unite pentru Ucraina”, scrie CNN. Biroul lui Zelenski a emis o declarație în urma unei întâlniri la Kiev între liderul ucrainean, secretarul de stat american Antony Blinken și secretarul american al apărării Lloyd Austin.

„Aș dori să îi mulțumesc președintelui Biden personal și în numele întregului popor ucrainean pentru poziția sa în susținerea Ucrainei, pentru poziția sa personală clară. Vreau să mulțumesc întregului popor american, precum și Congresului pentru sprijinul lor bicameral și bipartizan. O vedem. Îl simțim”, a spus Zelenski. Zelenski a discutat, de asemenea, despre consolidarea sancțiunilor americane împotriva Rusiei, se arată în comunicat.

„Înțelegem care ar trebui să fie următorii pași în acest drum. Și ne bazăm pe sprijinul partenerilor noștri”, a declarat Zelenski, potrivit comunicatului, transmite Mediafax.

***

"Continuăm să facem tot posibilul pentru a izgoni invadatorii și a restabili pacea pentru toți oamenii noștri. Elementul cheie al acestui proces este forța Forțelor Armate ale Ucrainei, prezența unei cantități suficiente și calități a armelor, cantitate suficientă și muniție de calitate.Ajutorul Ucrainei a fost problema numărul unu în negocierile cu reprezentanții Statelor Unite, care au ajuns ieri la Kiev, - secretarul de stat Anthony Blinken și ministrul apărării Lloyd Austin.

Înțelegem în egală măsură cu Statele Unite: când democrația câștigă într-o țară, câștigă la nivel global. Când libertatea este protejată într-o singură țară, ea este protejată în toată lumea", a mai transmis preşedintele Ucrainei pe Facebook.

 

Austin: Ucraina poate câștiga războiul dacă are echipamentul și sprijinul potrivit

 

SUA consideră că Ucraina poate câștiga războiul împotriva Rusiei dacă are echipamentul și sprijinul potrivit", a declarat luni secretarul apărării, Lloyd Austin, în Polonia, în apropiere de granița ucraineană, după vizita la Kiev.

„În ceea ce privește capacitatea lor de a câștiga - primul pas pentru a câștiga este să crezi că poți câștiga. Și astfel, ei cred că pot câștiga. Noi credem că noi - ei - putem câștiga, dacă au echipamentul potrivit, sprijinul potrivit, iar noi vom face tot ce putem și vom continua să facem tot ce putem”, a declarat Austin reporterilor, după vizita în Kiev.

Austin și secretarul de stat american Antony Blinken au făcut duminică o călătorie neanunțată la Kiev, unde s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu alți oficiali ucraineni, devenind astfel oficialii americani de cel mai înalt nivel care au călătorit în această țară de la începutul invaziei rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel