SUA, noi sancţiuni impuse Rusiei. O bancă şi zeci de persoane, pe lista neagră

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Statele Unite au anunţat un nou set de sancţiuni impuse Rusiei, urmare a invaziei din Ucraina. 

Statele Unite au anunțat cea mai recentă rundă de sancțiuni care vizează Rusia din cauza războiului din Ucraina, de data aceasta vizând o bancă comercială cheie și "o rețea globală de peste 40 de persoane și entități conduse de oligarhul rus Konstantin Malofeyev", scrie CNN.

Într-un comunicat de presă, Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că vizează, de asemenea, "companii care operează în industria monedelor virtuale din Rusia, care se pare că este a treia ca mărime din lume", menționând că este pentru prima dată când "desemnează o companie de minerit de monedă virtuală".

În plus, Departamentul de Stat impune o serie de restricții de viză ca răspuns la războiul din Rusia și pentru "subminarea democrației în Belarus".

Acțiunile de miercuri sunt cele mai recente ale administrației Biden menite să pedepsească Kremlinul și pe cei care îl sprijină pentru invadarea Ucrainei la sfârșitul lunii februarie. Războiul a luat viața a sute de militari și civili, iar oficialii americani și europeni spun că ar putea dura luni de zile. Experții care au vorbit cu CNN au declarat că este puțin probabil ca sancțiunile să-l descurajeze imediat pe președintele rus Vladimir Putin să nu mai continue agresiunea în Ucraina.

Citeşte şi: Rusia a testat Sarmat, racheta despre care Putin spune că e cea mai bună din lume

SUA l-au sancționat anterior pe Malofeyev în decembrie 2014 pentru finanțarea "activităților separatiste din estul Ucrainei" și pentru legăturile sale strânse cu "Aleksandr Borodai, Igor Girkin (alias Igot Strelkov) și așa-numita Republică Populară Donețk, care au fost toți sancționați anterior în calitate de resortisanți special desemnați (SDN)", potrivit unui comunicat al Trezoreriei de la acea vreme.

La începutul acestei luni, Departamentul de Justiție al SUA a dezvăluit primele acuzații penale de la începutul războiului Rusiei în Ucraina împotriva lui Malofeyev, acuzându-l de tentative de evitare a sancțiunilor.

Malofeyev a fost din nou sancționat miercuri de SUA "pentru că a acționat sau a pretins că a acționat pentru sau în numele, direct sau indirect", al guvernului Rusiei.

Departamentul Trezoreriei a sancționat, de asemenea, membrii vastei rețele globale a lui Malofeyev, formată din împuterniciți, pentru a încerca să se sustragă sancțiunilor și să desfășoare activități de influență, inclusiv pe cei implicați în propaganda pro-Kremlin. Printre cei sancționați se numără entități din Rusia, Moldova, Singapore și o serie de persoane fizice ruse, inclusiv fiul lui Malofeyev.

Într-o declarație separată de miercuri, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Departamentul de Stat impune restricții de viză pentru 635 de persoane din Rusia, inclusiv membri ai Dumei ruse și "zece presupuse "autorități" ale așa-numitei Republici Populare Donețk și ale Republicii Populare Luhansk".

De asemenea, acesta impune restricții de viză oficialilor ruși Khusein Merlovich Khutaev, Nurid Denilbekovich Salamov și Dzhabrail Alkhazurovich Akhmatov, "pentru implicarea lor într-o încălcare gravă a drepturilor omului comisă împotriva apărătorului drepturilor omului Oyub Titiev".

În plus, Departamentul de Stat vizează "17 persoane responsabile de subminarea democrației în Belarus" cu restricții de viză, a precizat Blinken.

"Vom folosi toate instrumentele pentru a promova responsabilitatea pentru abuzurile privind drepturile omului și încălcările dreptului umanitar internațional în Ucraina", a mai spus Blinken.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
ANAF / Foto: DCBusiness
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...


pixel