Ca o consecință a sprijinului unei baze industriale militare rusești, Departamentul de Comerț al SUA a adăugat vineri 42 de companii chineze pe o listă guvernamentală de control al exporturilor. Aceste firme ar fi furnizat unele componente electronice produse în SUA forțelor armate rusești, transmite Reuters.
Alte șapte entități din Finlanda, Germania, India, Turcia, Emiratele Arabe Unite și Regatul Unit au fost, de asemenea, adăugate pe această listă de control al exporturilor comerciale.
Componentele microelectronice sunt folosite de Rusia la asamblarea unor sisteme de ghidare de precizie în rachete și drone folosite în războiul din Ucraina, a precizat Departamentul Comerțului într-un comunicat.
"Măsurile luate astăzi transmit un mesaj clar: dacă furnizați tehnologie de origine americană sectorului rusesc de apărare, vom afla și vom lua măsuri", a declarat în comunicat secretarul adjunct pentru aplicarea normelor de export, Matthew Axelrod.
China a calificat acțiunea Statelor Unite drept "coerciție economică și intimidare unilaterală".
"Statele Unite ar trebui să își corecteze imediat practicile greșite și să înceteze suprimarea nerezonabilă a companiilor chineze", a declarat Ministerul chinez al Comerțului într-o declarație.
A trecut mai mult de un an și jumătate de la inițierea războiului din Ucraina. Joi, un atac cu rachete rusești a devastat un sat din nord-estul Ucrainei ucigând cel puțin 52 de persoane, într-unul dintre cele mai sângeroase atacuri de până acum.
Companiile care furnizează produse fabricate în SUA sunt adăugate pe această listă atunci când Washingtonul consideră că exporturile lor reprezintă o amenințare la adresa securității naționale sau a politicii externe a SUA. Furnizorii trebuie apoi să primească noi licențe, în general greu de obținut, înainte de a relua exporturile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...