SUA a oprit exporturile unor companii după ce acestea ar fi furnizat Rusiei componente electronice pentru rachete și drone

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Război
Război
SUA a penalizat 42 de companii după ce acestea ar fi alimentat Rusia cu materiale esențiale tehnicii militare. 

Ca o consecință a sprijinului unei baze industriale militare rusești, Departamentul de Comerț al SUA a adăugat vineri 42 de companii chineze pe o listă guvernamentală de control al exporturilor. Aceste firme ar fi furnizat unele componente electronice produse în SUA forțelor armate rusești, transmite Reuters.

Alte șapte entități din Finlanda, Germania, India, Turcia, Emiratele Arabe Unite și Regatul Unit au fost, de asemenea, adăugate pe această listă de control al exporturilor comerciale.

Componentele microelectronice sunt folosite de Rusia la asamblarea unor sisteme de ghidare de precizie în rachete și drone folosite în războiul din Ucraina, a precizat Departamentul Comerțului într-un comunicat.

"Măsurile luate astăzi transmit un mesaj clar: dacă furnizați tehnologie de origine americană sectorului rusesc de apărare, vom afla și vom lua măsuri", a declarat în comunicat secretarul adjunct pentru aplicarea normelor de export, Matthew Axelrod.

China a calificat acțiunea Statelor Unite drept "coerciție economică și intimidare unilaterală".

"Statele Unite ar trebui să își corecteze imediat practicile greșite și să înceteze suprimarea nerezonabilă a companiilor chineze", a declarat Ministerul chinez al Comerțului într-o declarație.

A trecut mai mult de un an și jumătate de la inițierea războiului din Ucraina. Joi, un atac cu rachete rusești a devastat un sat din nord-estul Ucrainei ucigând cel puțin 52 de persoane, într-unul dintre cele mai sângeroase atacuri de până acum.

Companiile care furnizează produse fabricate în SUA sunt adăugate pe această listă atunci când Washingtonul consideră că exporturile lor reprezintă o amenințare la adresa securității naționale sau a politicii externe a SUA. Furnizorii trebuie apoi să primească noi licențe, în general greu de obținut, înainte de a relua exporturile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă

pixel