SUA au testat o rachetă hipersonică. Lansarea, ţinută la SECRET pentru a nu înfuria Rusia
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto ilustrativ: Pexels.com
Foto ilustrativ: Pexels.com
Armata SUA a testat o rachetă hipersonică la mijlocul lunii martie.

SUA au anunţat că au testat cu succes o rachetă hipersonică la mijlocul lunii martie în timp ce preşedintele Joe Biden se îmbarcase să plece în Europa, dar testul a fost ţinut secret timp de două săptămâni pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Federaţia Rusă, anunță CNN.

Racheta cunoscută sub numele de „Hypersonic Air-breathing Weapon Concept” (HAWC) a fost lansată de pe un bombardier B-52 în largul coastei de vest.

Racheta, odată propulsată, a atins viteza maximă de 5 mach (6125 km/oră), adică de cinci ori viteza sunetului, şi a efectuat un zbor la o înălţime de 19 kilometri, pe o distanţă de 482 kilometri, parcursă în doar 5 minute. Testul a avut loc la câteva zile după ce Rusia a bombardat un depozit de muniţii din vestul Ucrainei cu o rachetă hipersonică.

Acum trei zile, oficialii SUA au declarat că au anulat un test cu o rachetă balistică Minuteman III pentru a nu escalada tensiunile cu Rusia, transmitea Reuters, citată de Mediafax.

 

Citeşte şi: Preşedintele Germaniei recunoaşte: M-am înşelat în privinţa lui Putin. Susţinerea Nord Stream 2, o greşeală

 

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, mult timp susţinător al apropierii Occidentului de Rusia, şi-a exprimat luni regretul pentru această poziţie, spunând că susţinerea sa timp de mai mulţi ani a gazoductului Nord Stream 2 a fost o greşeală evidentă, potrivit Reuters.

Steinmeier, un social-democrat care a fost ministru de externe în timpul cancelarului Angela Merkel înainte de a ajunge la preşedinţie, a spus că invadarea Ucraina de către Rusia l-a făcut, la fel ca pe alţii, să se gândească sincer la ce a greşit.

"Susţinerea mea faţă de Nord Stream 2 a fost clar o greşeală. Noi sprijineam un pod în care Rusia nu mai credea şi în legătură cu care alţi parteneri ne-au atenţionat", a afirmat el.

Steinmeier a fost un membru important al aripii din Partidul Social Democrat, condusă de fostul cancelar Gerhard Schroeder, care a susţinut că a avea legături economice strânse cu Rusia este un mijloc de a o atrage în sistemul global orientat spre Occident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel