SUA avertizează: Iranul, la un pas de a avea bomba nucleară
Autor: Ciprian Dumitrache | 01 feb, 17:10
Șeful diplomației americane a declarat că Iranul ar putea fi la „săptămâni distanță” de a avea suficient material pentru a dezvolta o armă nucleară.

Antony Blinken, Secretarul de Stat american, a avertizat că Iranul ar putea fi la „săptămâni distanță” de a avea suficient material pentru a dezvolta o armă nucleară dacă va continua să încalce acordul nuclear din 2015.

Acesta a declarat pentru NBC că ar putea fi doar „o chestiune de săptămâni” dacă Iranul continuă să producă suficient material pentru o armă nucleară și nu se conformează obligațiilor asumate în Acordul Nuclear Iranian, încheiat în 2015.

Blinken a mai spus că SUA sunt dispuse să reintre în Acordul Nuclear din 2015 dacă și Iranul va colabora în mod real cu aliații și partenerii SUA pentru un acord „mai lung și mai puternic” care să cuprindă și alte aspecte. 

Blinken a spus că administrația Biden va lua în considerare noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, precum și alte posibile acțiuni împotriva Rusiei. A fost primul interviu de televiziune al noului Secretar de Stat al SUA de la intrarea în funcție, săptămâna trecută.

G Ad:

Citește și: Franţa, Marea Britanie şi Germania, APEL către IRAN

 

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro